Η Ελληνική Πραγματικότητα!!

0
875

Στη χώρα μας ο κάθε πολίτης έχει ένα πλήθος αριθμών που «διευκολύνουν» την συναλλαγή του με το Δημόσιο! π.χ……

ΑΜΚΑ, ΑΣΜ, ΑΦΜ, ΑΡΙΘΜΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ (ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ) ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 1, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 2, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 3, ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΙΝΗΤΟΥ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΑΛΛΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙ.

Νεοέλληνας αφηγείται……

«Η κόρη μου ζει στην Δανία εδώ και 18 μήνες μόνιμα. Το κράτος της έχει δώσει την ίδια ταυτότητα κάρτα πού έχουν όλοι οι Δανοί πολίτες. Η Κάρτα αυτή έχει επάνω ένα «ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΡΙΘΜΟ». Ο αριθμός αυτός είναι:Aσφαλιστικός αριθμός, αριθμός φορολογικού μητρώου, αριθμός ταυτότητας, αριθμός πρόσβασης στον τόπο κατοικίας, αριθμός πρόσβασης στον τραπεζικό της λογαριασμό, σε τυχόν πιστωτικές κάρτες, και στα πάντα.

Πριν 2 μήνες άλλαξε σπίτι. Στη Δανία είσαι υποχρεωμένος μόλις αλλάξεις διεύθυνση κατοικίας να το ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ στοhttp://www.skat.dk/. on line και διαδικτυακά, αλλιώς σου μπλοκάρουν τα πάντα αν ανακαλύψουν πως δεν δήλωσες αλλαγή Διεύθυνσης!!

Μόλις την αλλάζεις, το σύστημα σου δίνει αμέσως έναν κατάλογο από τους οικογενειακούς γιατρούς στην γειτονιά που θα μείνεις. Επιλέγεις φύλο (άνδρα η γυναίκα γιατρό) κ.λπ.

Το πιο φοβερό το άφησα για το τέλος. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετά μία ώρα μπήκε στον Τραπεζικό της λογαριασμό ο οποίος ήταν ήδη ενημερωμένος on-line για την καινούργια της διεύθυνση!!

Και όχι μόνο. Ενημερώνονται ταυτόχρονα οι φορολογικές υπηρεσίες, η Αστυνομία, το Πανεπιστήμιο, αλλά και ο εργοδότης της εργασίας της. Όλα τα συστήματα έχουν μέσα σε λίγα λεπτά ταυτόχρονη ενημέρωση.

Βαρέθηκα πια να ακούω στην Ελλάδα ατέρμονες συζητήσεις από Πολιτικούς Κοτζαμπάσηδες, πανεπιστημιακούς, οικονομολόγους, συγγραφείς, ειδικούς κ.λπ., για την «ανάπτυξη», την «πάταξη της φοροδιαφυγής», την «διαφάνεια», την «γραφειοκρατία», την δήθεν «μεταρρύθμιση» στο κράτος, κ.λπ. κ.λπ.

Βαρέθηκα κυριολεκτικά. Να ένα από τα παραδείγματα που υπάρχουν σε μία χώρα του πλανήτη Γη.

Γιατί δεν κάνουν αυτό που γίνεται στην Δανία;; Γιατί;; Θα το πω απλά και μια ακόμα φορά. Όχι πως δεν μπορούν. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.

Δεν εξιδανικεύω καθόλου την Δανία, και δεν είναι τέλεια όλα εδώ. Απλά λεω πως…..«εμείς ζούμε σε ένα απόλυτο μπάχαλο με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας να είναι συνυπεύθυνη, που όχι μόνο το ανέχεται αλλά και το επιβραβεύει με την ψήφο του, και ας ψάχνεται δήθεν για νέα πολιτικά κόμματα.

Μάθαμε επί 190 χρόνια. Δύσκολο αυτό το άθλιο πελατειακό κράτος και αυτή η πελατειακή νοοτροπία να αλλάξει.»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here