Η ηθοποιός Ζακλίν Μπισέ.

0
193

Αναμφισβήτητα υπήρξε μια από τις ωραιότερες ηθοποιούς της γενιάς της, που είχε ξετρελάνει όλο τον ανδρικό πληθυσμό. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, και το υπέροχο πρόσωπό της θα μας μείνει αξέχαστο.

Αλλά, τώρα την θυμηθήκαμε γιατί παίζει στο πλευρό του – απαράδεκτου κατά τη γνώμη μου βέβαια, ειδικά για το ρόλο αυτό – Ζεράρ Ντεπαρντιέ στη ζωή του Ντομινίκ Στρος Καν (χίλιες φορές καλύτερος από τον Ντεπαρντιέ), στο «Welcome to New York» και στο μεγάλο σκάνδαλο που του στοίχισε όχι μόνο την αποπομπή του από το Δ.Ν.Τ. αλλά και από την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Γαλλίας.

Τέλος πάντων λοιπόν η Ζακλίν Μπισσέ, γιατί ο λόγος για αυτή γίνεται, υποδύεται την σύζυγο του Στρος Καν, τη δυναμική Γαλλοαμερικανίδα σιδηρά κυρία της δημοσιογραφίας Ανν Σενκλέρ……που τον είχε ξελασπώσει πληρώνοντας αδρά, πολλές φορές κατά το παρελθόν από τις γυναικοδουλειές του, όπως και την τελευταία φορά, μόνο που τώρα ξεχείλισε το ποτήρι και τον παράτησε (ήταν ο δεύτερος γάμος της). 

Αλλά το 2012 βρήκε τον 82άχρονο ιστορικό και Ακαδημαϊκό Πιερ Νορά και είναι μαζί του από τότε που χώρισε από τον Ντομινίκ. 

Ποια είναι

Η Γουίνιφρεντ Ζακλίν Φρέηζερ Μπισέ γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1944 (Παρθένος) στο Γουάιμπριτζ του Σάρρει, στην Αγγλία.

Η μητέρα της με γαλλικές ρίζες ήταν δικηγόρος που αποσύρθηκε από το επάγγελμα για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και ο πατέρας της – Σκωτσέζος- γενικός γιατρός. Η μητέρα της το έσκασε από τη Γαλλία στον πόλεμο και πήγε στην Αγγλία, για να σωθεί.

Η Ζακλίν έχει κι έναν αδελφό. Η μητέρα της τη δίδαξε να μιλά καλά γαλλικά, ενώ τέλειωσε το γαλλικό λύκειο Σαρλ Ντε Γκολ στο Λονδίνο, παρακολούθησε μαθήματα μπαλέτου και υποκριτικής. Για να αντεπεξέλθει στα έξοδά της έκανε το μανεκέν, αφού ήταν και μια κούκλα.

Οι γονείς της χώρισαν το 1968, έπειτα από 28 χρόνια γάμου, ο πατέρας της πέθανε το 1982 και η μητέρα της το 1999. Η καριέρα της άρχισε το 1965 αλλά έγινε γνωστή το 1968 όταν είχε συμπρωταγωνιστή τον Φρανκ Σινάτρα στο «Ντέτεκτιβ», όπου αντικατέστησε τη Μία Φάροου – είχε χωρίσει μαζί του-.

Την ίδια χρονιά γύρισε με τον Μάικλ Σάραζιν το «The sweet Ride» – που ήταν και καθοριστικό γιατί ερωτεύτηκαν οι δυο τους, δεν παντρεύτηκαν ποτέ, αλλά απέκτησαν δυο παιδιά μαζί – και το «Μπούλιτ» με τον αείμνηστο Στηβ Μακ Κουήν.

Από τότε έλαβε μέρος σε πολλές ταινίες, συνεργάστηκε με διάσημους σκηνοθέτες όπως ο Φρανσουά Τρυφώ, ο Ρομάν Πολάνσκι, o Τζορτζ Κιούκορ, ο Τζον Χιούστον, ο Λουίτζι Κομεντσίνι και με μεγάλα ονόματα ηθοποιών, όπως ο Πωλ Νιούμαν, ο Κρίστοφερ Πλάμερ, ο Τσαρλς Μπρόνσον, ο Γιον Βόιτ, ο Ράιαν Ο΄ Νηλ, ο Νικ Νόλτε, ο Ντην Μάρτιν, ο Άλμπερτ Φίνεϋ , η Κάντις Μπέργκεν, η Κίρα Νάιτλι, η Φράνσις Μακ Ντόρματ. Προτάθηκε για πολλά βραβεία.

Ακόμη και στο «The Greek Tycoon» πήρε μέρος, τη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση που υποδύθηκε ο Άντονι Κουήν, που γύρισε στην Ελλάδα και όχι μόνο ο Νίκος Μαστοράκης, υποδυόμενη την Τζάκι Κέννεντι αλλά και στο «Καζινό Ρουαγιάλ» του Τζέιμς Μποντ.

Στην ελληνική ΤΙΒΙ την είχαμε δει στο «Nip Tuck», αφού από το 1980 έπαιρνε μέρος και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές αλά και τηλεταινίες. Η Ευρώπη, αλλά και η Αμερική υποκλινόταν μπροστά της από το 1975 όταν γύριζε ταινίες και στη Γαλλία και στην Ιταλία, όπως το «La donna della Domenica» με τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννη.

Το 2010 τιμήθηκε με το ανώτατο μετάλλιο της γαλλικής Δημοκρατίας «Legion d’ Honneur», από τον τότε πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, που την αποκάλεσε «Είδωλο του κινηματογράφου».

Επιστρέφοντας στο Λονδίνο πήρε μέρος στη σειρά του Στέφεν Πόλιακοφ «Dancing on the Edge», που άρχισε να προβάλλεται στο BBC το 2013. Για το ρόλο της κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα β΄ γυναικείου ρόλου σε τηλεοπτική μίνι σειρά. Τελευταία γύρισε την ταινία «The Last Film Festival» που ακόμη δεν έχει προβληθεί.

Προσωπική Ζωή

Δεν ξέραμε φυσικά πως η 69άχρονη Ζακλίν είναι η νονά της Αντζελίνα Τζολί, μαζί με τον Μαξιμίλιαν Σελ. Δεν παντρεύτηκε ποτέ, αν και οι δεσμοί που είχε ήσαν μακροχρόνιοι.

Αισθανόταν πάντα πολύ ανεξάρτητη για να δεσμευθεί. Σε μια συνέντευξή της το 2008, ομολόγησε ότι αν και δεν παντρευόταν τους αγαπημένους της, ζούσε μαζί τους σαν παντρεμένη και τους ήταν πιστή και πολύ αφοσιωμένη.

Με τον Ρωσοαμερικάνο διάσημο χορευτή Αλεξάντερ Γκοντούνοβ είχαν δεσμό για πολλά χρόνια, όπως με τον ταϊκούν κτηματομεσίτη Βίκτορ Ντραί , τον Ελβετό ηθοποιό Βενσάν Περέζ 20 χρόνια μικρότερό της, και τον καθηγητή πολεμικών τεχνών Εμίν Μποζτέπε.

Η ίδια λέει: είχα τρεις σχέσεις από 7 χρόνια η κάθε μία και άλλη μια 14 . Περίεργο ε, με κυνηγάει ο αριθμός 7. Φθείρεται η σχέση μετά τόσα χρόνια, αρχίζεις να βλέπεις τα άσχημα του άλλου κι αυτό δεν βοηθά».

Επίσης δεν είναι υπέρ των πλαστικών επεμβάσεων. «Δε νομίζω ότι φαίνεσαι νεότερη, φαίνεσαι διαφορετική, όχι εσύ. Θα ήθελα να γεράσω με αξιοπρέπεια και συναίσθηση», ομολόγησε σε μια τηλεοπτική εκπομπή.

Έχει πει

* Όταν ήμουν μικρή, στο σπίτι μου υποδυόμουνα μια Ιταλίδα την Κλώντια και μια χίπισσα και διασκέδαζα έτσι πολύ τη μαμά μου, που έσκαγε στα γέλια.

*Είμαι τελειομανής, έχω την ανάγκη να ξέρω ότι με χρειάζονται, θέλω να προσφέρω σε έναν άνδρα. Πάντα αγαπούσα τους άνδρες και δούλευα για να πετύχει η σχέση. Εργαζόμουνα σκληρά και μετά γύριζα σπίτι κι έκανα όλες τις δουλειές. Μαγείρευα, καθάριζα, έπλενα και……τον διασκέδαζα κι όλα αυτά τα έκανα με ευχαρίστηση.

*Οι απόψεις μου όσον αφορά τους άνδρες είναι απλές. Αν το σκυλάκι σου κάνει πιπί στο χαλί επάνω, δεν διώχνεις το ζώο, απλά του μαθαίνεις να μην λερώνει το σπίτι. Έτσι και ο άνδρας, χρειάζεται μαθήματα σε ορισμένα πράγματα. (Σωστή!! Η μαντάμ!!)

* Είμαι λάτρης της τέχνης σε όλες της τις μορφές.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here