Η ηθοποιός Ωραιοζήλη Καραγιαννίδη.

0
168

Κατ αρχήν διαθέτει ένα πολύ ωραίο, στην κυριολεξία, και πρωτότυπο όνομα και είναι μια συμπαθέστατη και γλυκύτατη με πολύ ταλέντο κοπέλα.

Σπούδασε κλασσικό μπαλέτο στη σχολή χορού Μπάζμπα στην Καβάλα και στη σχολή Μπαζάκα στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Σχολής θεάτρου του Γ. Θεοδοσιάδη και της Σχολής Θεάτρου Κ. Καζάκου.

Τη γνωρίσαμε περισσότερο μέσα από την τηλεόραση αφού συμμετείχε σε πολλά κι αξιόλογα σήριαλ. 

Τώρα πρωταγωνιστεί στο έργο για παιδιά «Ο μικρός πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ που παίζεται με εξαιρετική επιτυχία στο θέατρο ΘΥΜΕΛΗ-ΕΛΛΗ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ, στην οδό Μοσχονησίων και έχει ιδρύσει η σπουδαία ηθοποιός Έλλη Βοζικιάδου (μέχρι πέρσι εμφανιζόταν εκεί και η κόρη της Λόρνα, με την υπέροχη φωνή και την θαυμάσια σκηνική παρουσία).

Μαζί μας σήμερα η Ωραιοζήλη Καραγιαννίδη….. 

-Ωραιοζήλη, το πρώτο που μου προκαλεί εντύπωση είναι το όνομά σου. Για εξήγησέ το μας.

«Στις 26 Ιουλίου γιορτάζουμε την μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος του Χριστού Παρασκευής και της Αγίας Μάρτυρος Ωραιοζήλης.»

-Μίλησέ μας για τα παιδικά σου χρόνια, που γεννήθηκες και πότε ανακάλυψες ότι θέλεις ν ασχοληθείς με το θέατρο; -Τι κάνει ένας ηθοποιός πάνω στη σκηνή. Υποδύεται τον ρόλο του, ή είναι ο ρόλος του;

«Γεννήθηκα στην Καβάλα. Το μικρόβιο της υποκριτικής το κόλλησα από τον Μιχάλη Πολατώφ. Ο Πολατώφ για τον περισσότερο κόσμο ήταν σχεδιαστής μόδας, για όσους τον γνωρίζουν, σπούδασε σκηνοθεσία όπερας και μεγάλωσε κρατώντας κοντάρι στην Επίδαυρο. Θείος του ήταν ο μεγάλος Αλέξης Σολωμός. Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, είμαι οπαδός του Eric Morris, «No acting please».

Το «μην το παίζεις» είναι καραμέλα στα χείλη των σκηνοθετών όλου του κόσμου. Το να ΕΙΣΑΙ ο ρόλος, να είσαι απόλυτα πειστικός και αληθινός είναι επιταγή και ζητούμενο. Αυτό όμως προϋποθέτει να είσαι πρώτα ο εαυτός σου.

Το να μπορείς να εκθέτεις πολλαπλά τον εαυτό σου, προϋποθέτει και να τον γνωρίζεις. Το θέατρο είναι ένα ταξίδι προς την αυτογνωσία, με όχημα την χαρά της επικοινωνίας.»

-Σε επηρεάζει ο ρόλος σου;

«Όχι βέβαια, για αυτογνωσία μιλάμε, όχι για τρέλα!»

-Πόσο χρειάζεσαι για να μάθεις ένα ρόλο;

«Ανάλογα με τον ρόλο και τις ανάγκες του.»

-Συμμετείχες σε 13 δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων «Αληθινοί Έρωτες» και «Κλεμμένα Όνειρα» και είχες 5 πρωταγωνιστικούς ρόλους….Πως είναι τα γυρίσματα για ένα σήριαλ; Το επεισόδιο έρχεται την τελευταία στιγμή;

«Τα γυρίσματα είναι η καθημερινότητα της εργασίας του ηθοποιού, όπως και οι πρόβες ή οι παραστάσεις στο θέατρο κλπ. Ναι μπορεί να έρθει ένα επεισόδιο την τελευταία στιγμή, όπως και πολλές αλλαγές γίνονται από τον σκηνοθέτη ακόμα και την ώρα του γυρίσματος.. Είναι μέρος της δουλειάς.»

-Τι χρειάζεται για να επιπλεύσεις σ αυτό το δύσκολο χώρο;

«Αν δεν είσαι φελλός, ή να έχεις βάρκα, ή να ξέρεις καλό κολύμπι. Η επιλογή είναι προσωπική!»

-Τα πράγματα στη δουλειά αυτή είναι όπως τα περίμενες, ή άλλα περίμενες κι άλλα βρήκες;

«Κάποια όπως τα περίμενα, κάποια διαφορετικά απ’ αυτό που είχα στο μυαλό μου και κάποια καλύτερα από κάθε προσδοκία! Η ζωή γράφει καθημερινά το καλύτερο σενάριο… γεμάτο ανατροπές!»

-Οι πολιτικοί με την κρίση χτύπησαν κόκκινο στην ανεργία των νέων κυρίως. Τι θα τους έλεγες;

«Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη η τοποθέτηση της ερώτησης σας αρχικά. Οι πολιτικοί, χτύπησαν κόκκινο στην ανεργία. Και συνεχίζω….οι πολιτικοί έφεραν την ψεύτικη ευμάρεια και την κρίση.

Όμως την δύναμη για την αλλαγή της τραγικής κατάστασης που ζούμε καθημερινά, την έχει ο Ελληνικός λαός. Ο κάθε ένας μας προσωπικά και όλοι μαζί, μ’ ένα πνεύμα, μια ψυχή! Δεν «θα» τους έλεγα λοιπόν….τους λέω. ΑΠΟΛΥΕΣΤΕ!!!»

-Πως είναι η Ωραιοζήλη σαν χαρακτήρας;

«Θα πρέπει να ρωτήσετε τους ανθρώπους που με γνωρίζουν.»

-Τι σε συγκινεί σε έναν άνδρα;

«Το μεγαλείο της ψυχής και το ελεύθερο πνεύμα.»

-Υπάρχουν μεταξύ καλλιτεχνών φιλίες ή λυκοφιλίες;

«Από την δική μου θέση… έχω μόνο φίλους!»

-Μια ηρωίδα που θα ήθελες να υποδυθείς;

«Δεν θέλω να περιορίζομαι! Απολαμβάνω κάθε ταξίδι!»

-Ποιον θαυμάζεις στη ζωή σου;

«Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν επίγνωση της Αληθινής Αγάπης και αγωνίζονται με όλο το είναι τους και όλη τη διάνοιά τους, να γίνουν….Αγάπη!»

-Παίζεις τώρα στο παραμύθι «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ που ανέβηκε στο θέατρο ΘΥΜΕΛΗ-Βοζικιάδου . Μίλησέ μας γι αυτή την εμπειρία σου και πως είναι να απευθύνεσαι σε παιδικό κοινό; Χρειάζεται να καταβάλεις μεγαλύτερη προσπάθεια;

«Στο θέατρο Θυμέλη βρήκα μια όμορφη οικογένεια και μια εκπληκτική μάνα, την κυρία Έλλη Βοζικιάδου. Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχημένης πορείας τόσον χρόνων του θεάτρου Θυμέλη.

Με την εμπειρία τριών θεατρικών παιδικών παραστάσεων, τη μια σκηνοθέτησα και έκανα την παραγωγή και την αγάπη μου για τα παιδιά, νιώθω υποχρέωση μου να πω, ότι είναι ανάγκη να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις αγνές ψυχές τους.

Αυτό προϋποθέτει να εξαγνίσουμε τις δικές μας ψυχές. Είναι το δώρο που εισπράττουμε σε κάθε παράσταση από αυτά τα υπέροχα πλάσματα. Νιώθω ευλογημένη!»

-Σχέδια για το μέλλον; Να φύγεις εκτός ίσως;

«Υπάρχουν σχέδια για το άμεσο μέλλον, δόξα τω Θεό, για τα οποία δεν μπορώ να μιλήσω αυτή τη στιγμή. Αν εννοείτε να φύγω εκτός Ελλάδας, όχι! Αν με ζητήσουν στο Χόλυγουντ…..θα το σκεφτώ! Χαχαχα!» 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here