Μόνικα Μπελούτσι…. το απόλυτο θηλυκό!

0
1255

Είναι το απόλυτο θηλυκό, η πιο ποθητή γυναίκα, κάτι σαν Μέριλυν του τότε και βάλε, και κάνει τους άνδρες λιώμα και μόνο στο άκουσμα του ονόματός της.

Ο λόγος για την καυτή Ιταλίδα σταρ Μόνικα Μπελούτσι! Και δεν πιστεύω να έχετε αντίρρηση…Πρόσφατα έγινε γνωστό μάλιστα, ότι θα πρωταγωνιστήσει δίπλα στον Ντάνιελ Κρεγκ (πάλι 007) στη νέα ταινία του Τζέιμς Μπόντ «Spectre» σκηνοθετημένη πάλι από τον Σαμ Μέντεζ, που στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι συντελεστές στα Pinewood Studios στο Ίβερ Χελθ της Αγγλίας, η 50άρα ηθοποιός απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο θελκτική κι επιθυμητή είναι!

Το φιλμ θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 6 Νοεμβρίου του 2015. Η Μόνικα όμως είχε ξανακάνει «ακρόαση» το 1997 για τον «007» «Tomorrow Never Dies», αλλά το ρόλο πήρε άλλη. 

Τώρα φάνηκε πιο τυχερή. Όταν την ρώτησαν τι σημαίνει για εκείνη ο Μποντ απάντησε: «Είναι η φαντασίωση κάθε γυναίκας. Προστατευτικός, μυστηριώδης, σέξι, επικίνδυνος και τέλειος Άγγλος τζέντλμαν.»

Ποια είναι

Η Μόνικα Άννα Μαρία Μπελούτσι γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1964 στο Καστέλλο της Ούμπρια στην Ιταλία, μεγάλωσε στο Σαν Τζιουστίνο, και είναι το μοναχοπαίδι της Μπρουνέλλα Μπριγκάντι και του Πασκουάλε Μπελούτσι.

Είχε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια, αφού οι γονείς της δεν της χαλούσαν ποτέ χατίρι, τη λάτρευαν και την είχαν βασίλισσα.

Από τότε που ήταν τηνέητζερ η Μόνικα θεωρείτο «Η ωραία του χωριού» και πάντα την θαύμαζαν, αλλά τα μυαλά της δεν πήραν αέρα, αφού πάντα ήταν επιμελής μαθήτρια και τελειώνοντας το λύκειο πήγε στο πανεπιστήμιο της Περούτζα για να σπουδάσει δικηγόρος. Φιλοσοφία προτιμούσε, αλλά υπολόγισε ότι σαν δικηγόρος θα έβρισκε δουλειά πιο εύκολα.

Για να μπορεί να πληρώνει τα δίδακτρά της έκανε το μοντέλο, όταν κάποιος φίλος την πήρε και την πήγε στη Μέκκα της μόδας το Μιλάνο. Αυτό ήταν! 

Έγινε χαλασμός. Υπέγραψε αμέσως με το φημισμένο πρακτορείο Elite κι άρχισε να παίρνει μέρος στις επιδείξεις γνωστών μαιτρ της ραπτικής σε Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη.

Το πανέμορφο και σέξι πρόσωπό της και η καλλίγραμμη ύψους 1.71 σιλουέτα της άρχισε να φιγουράρει όχι μόνο στις πασαρέλες, αλλά και στα εξώφυλλα περιοδικών, όπως το Elle, το Maxim κ.ά. φωτογραφημένη από τους μεγαλύτερους φωτογράφους του κόσμου.

Έτσι κατάλαβε ότι αντί να σπαταλά ώρες ατέλειωτες μελετώντας, μπορούσε να βγάζει πιο εύκολα χρήματα με τη δουλειά του μοντέλου. «Ήμουν περίεργη να ανακαλύψω τι υπάρχει εκεί έξω, είπε, «αισθανόμουνα σαν το πουλάκι που ήταν έτοιμο πια να εγκαταλείψει τη φωλιά του και να πετάξει με τα δικά του φτερά». 

Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για την Ιταλίδα καλλονή. Ήθελε να δοκιμάσει την τύχη της και στον κινηματογράφο κι αποφάσισε να πάρει μαθήματα υποκριτικής. Η καριέρα της ξεκίνησε με μικρούς ρόλους στην αρχή του 1990.

Το 1996 προτάθηκε για βραβείο Cezar β’ γυναικείου ρόλου για την συμμετοχή της στην ταινία «The Apartment». Το φιλμ όμως που την καθιέρωσε το 2000 το «Μαλένα».

Μια σπουδαία επίσης πρόταση που της είχε γίνει ήταν να ενσαρκώσει την Ινδή πολιτικό Σόνια Γκάντι – σύζυγο του γιου της Ιντίρα Γκάντι που κι εκείνη είναι Ιταλίδα-, στην φιλμογραφία της «Σόνια» , που θα έβγαινε στις οθόνες το 2007, αλλά τελικά αναβλήθηκε.

Όμως η Μπελούτσι δεν είναι μόνον sex symbol αλλά και το πρόσωπο διαφημίσεων προϊόντων μεγάλων οίκων όπως Cartier (σχεδίασε και δική της σειρά κοσμημάτων), Dior & Dolce & Gabbana, που τη χρυσοπλήρωσαν.

To 2004 στα 40 της, έγκυος ούσα στην κόρη της Ντίβα, πόζαρε γυμνή για το εξώφυλλο του Vanity Fair, διαμαρτυρόμενη για τους ιταλικούς νόμους που απαγορεύουν τους δότες σπέρματος και ξαναφωτογραφήθηκε πάλι γυμνή και έγκυος στη δεύτερη κόρη της Λεονί το 2010 για το ίδιο περιοδικό. 

Προσωπική ζωή

Η Μόνικα παντρεύτηκε δύο φορές. Την πρώτη, όταν σαν μανεκέν γνωρίστηκε με τον Ιταλό φωτογράφο Κλαούντιο Κάρλος Μπάσο το 1990, αλλά χώρισαν το ΄94 παραμένοντας φίλοι.

Τη δεύτερη με τον Γάλλο ηθοποιό Βενσάν Κασσέλ, που γνώρισε στα γυρίσματα της ταινίας με πολλές ερωτικές σκηνές, «The Apartment».

Θυμάται με νοσταλγία πως της έκανε πρόταση γάμου:

«Ήρθε και με πήρε από το αεροδρόμιο, και όπως πηγαίναμε στην πόλη σταματά καταμεσής του δρόμου και μου δίνει ένα δαχτυλίδι.

«Μια και θα λείψεις για 3 μήνες, μου είπε, θέλω να σου δώσω ένα δώρο.» Κι αμέσως, γελώντας: «Ψέματα, βασικά θέλω να σου ζητήσω να με παντρευτείς.» Μπορούσα να του αρνηθώ;»

Το 1999 παντρεύτηκαν στο Μόντε Κάρλο και χώρισαν τον Αύγουστο του 2013, αφού απέκτησαν δυο κορούλες. Μετά το χωρισμό της δήλωνε: «Τα έχω πολύ καλά με τον εαυτό μου και δεν με πειράζει να είμαι μόνη μου. Και αυτό το μήνυμα θέλω να το περάσω και στις κόρες μου.

Δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις ένα σύζυγο ή κάποιο σύντροφο. Η μοναξιά δεν θα πρέπει να μας φοβίζει. Ακόμη και μετά από χρόνια συμβίωσης, μια περίοδος προσωπικής εσωστρέφειας, είναι καλοδεχούμενη.»

Oι κακές γλώσσες λένε πως κατά τη διάρκεια του γάμου η Μόνικα ήταν…άτακτη. Γνωστός ο δεσμός της – είχε; – με τον δισεκατομυριούχο Αζέρο (Εβραίο-Πέρση στην καταγωγή) και παντρεμένο Τέλμαν Ιμαήλοφ .

Η αλήθεια είναι πως κι ο Κασέλ, σαν Γάλλος δεν καθόταν ήσυχα. Αυτό το είχε παραδεχτεί και η γυναίκα του, γι αυτό και είχαν μια πολύ ελεύθερη σχέση, αφού τον περισσότερο καιρό τον περνούσαν χώρια, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Διαφορετικές κουλτούρες και απόψεις για τη συμβίωση όμως…..

Ο ένας Γάλλος, η άλλη Ιταλίδα…..Η Μόνικα δεν δίνει τόση σημασία στην απιστία του άνδρα, όταν η γυναίκα λείπει αρκετά, αλλά απαιτεί σεβασμό, εμπιστοσύνη και να ξέρει πως όταν τον χρειαστεί θα είναι εκεί.

Και φυσικά μετράει, σε ότι κάνουν και οι δύο, η λεπτότητα και η φινέτσα στους τρόπους. «Είναι τόσο σέξι, και είναι σημαντικό να βρίσκεις σέξι τον άνδρα σου, αλλά μερικές φορές τον αγαπώ τόσο πολύ, κι άλλες θέλω να τον σκοτώσω» λέει η Μόνικα.

Η Μόνικα είναι αμφισβητίας. Δηλαδή και πιστεύει και δεν πιστεύει στην ύπαρξη του Θεού, αν και σέβεται όλες τις θρησκείες. «Σε εκείνο που πιστεύω, λέει, είναι στην ύπαρξη μιας μυστηριώδους ενέργειας, που ενώνει φύση και άνθρωπο.»

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορόντο του Καναδά, η Μόνικα σε μια συνέντευξη που έδωσε είπε ότι μιλά Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά και λίγα Περσικά.

Και εν αναμονή του νέου της φιλμ, ας χαρούμε την φωτογραφία της στη σελίδα μας! 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here