Η Ελλάδα θα «Απέχει» από την ψηφοφορία σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών σχετικά με την Έκθεση Μπακογιάννη για το Κόσοβο!

0
74

Το Μέγαρο Μαξίμου ευθυγραμμίζεται με το ΥΠΕΞ…γιατί η Έκθεση της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην Κύπρο!

Το θέμα της αναγνώρισης του Κοσόβου επιστρέφει στο δημόσιο διάλογο σε Αθήνα και Κύπρο. Αφορμή η έκθεση της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η Έκθεση δε προκάλεσε σειρά επικρίσεων έως και επιθέσεων απέναντι στην Ντόρα Μπακογιάννη με αιχμή το Κυπριακό, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Εξωτερικών πήραν σαφείς αποστάσεις, δηλώνοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών θα απέχει από την ψηφοφορία.

Γεραπετρίτης και Μαρινάκης

Πιο συγκεκριμένα πρώτος δήλωσε και μάλιστα αιχμηρά την διαφοροποίηση της Αθήνας ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας μάλιστα ότι η ψηφοφορία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση δεν είναι δεσμευτική αλλά το Συμβούλιο Υπουργών και «στην παρούσα φάση η Ελληνική Κυβέρνηση θα απέχει από την ψηφοφορία αυτή».

Επεσήμανε δε ότι η Ελλάδα «Παραμένει στην Εξωτερική Πολιτική Αρχών. Δεν αλλάζουμε άποψη ει μη μόνον αν αλλάζουν τα πραγματικά περιστατικά επί τη βάσει των οποίων λαμβάνονται οι αποφάσεις. Θα συνεχίσουμε σε αυτή τη λογική των αρχών».

Τη σκυτάλη πήρε ερωτηθείς σχετικά τη Δευτέρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος υιοθέτησε πλήρως την τοποθέτηση Γεραπετρίτη τονίζοντας ότι:

«Οι Ελληνικές θέσεις παραμένουν οι ίδιες που ίσχυαν διαχρονικά. Εμείς θέλουμε να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο Κρατών, όπως προβλέπουν οι προηγούμενες Συμφωνίες. Η Ελληνική εξωτερική πολιτική δεν έχει αλλάξει, παραμένει η ίδια.

Η ίδια θέση η οποία υπήρχε διαχρονικά. Και νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο έχει  αποτυπωθεί σε όλα τα επίπεδα και σε επίπεδο του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών του Γιώργου Γεραπετρίτη. Και αυτή είναι και που εκφράζει και την Ελληνική θέση απόλυτα».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………….

Υ.Γ. ΞΙΝΙΣΕ ΜΟΥΤΡΑ η Ντόρα Μπακογιάννη από την κατραπακιά της Σέρβας απεσταλμένης!

Υ.Γ.1. Γιώργος Κύρτσος: Άγριο δούλεμα στην Εξωτερική Πολιτική με το θέμα του Κοσόβου.

Ο Γεραπετρίτης «άδειασε» την Ντόρα Μπακογιάννη… – exofitsio.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here