Η Κύπρος στον χάρτη σκανδάλου $14,6 εκ. με πρωταγωνιστή τον γιο του Biden.

0
926

Επανήλθε ο δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στο θέμα του σκανδάλου που φέρεται να εμπλέκεται ο γιος του τέως Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, βάζοντας και την Κύπρο στον χάρτη του ξεπλύματος χρήματος.

Συγκεκριμένα, ο Rudy Giuliani, μιλώντας στο Foxnews, σκιαγράφησε τη διαδρομή των χρημάτων που φέρεται να ξέπλυνε ο γιος του Jo Biden, Hunter, μέσω της ουκρανικής εταιρείας στην οποία δούλευε.

Αρχικά, ο δικηγόρος του Τραμπ ανέφερε ότι υπάρχουν τρεις μάρτυρες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να δώσουν ονόματα για τη διερεύνηση της υπόθεσης διαφθοράς στην Ουκρανία, όπου ο γιος του τέως Αντιπροέδρου των ΗΠΑ κατείχε σημαντική θέση στην εταιρεία ενέργειας, Burisma.

Εξήγησε ότι ο σκοπός του είναι να αποδείξει τι πραγματικά έγινε επειδή πιστεύει ότι με αυτή την απόδειξη, ο Τραμπ θα αθωωθεί εντελώς.

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι ο πρόεδρος της επιτροπής δικαιοσύνης της Γερουσίας, Lindsey Graham, άρχισε τη διερεύνηση για την υπόθεση.

Ο Giuliani στη συνέχεια τόνισε ότι κατέχουν έγγραφα, στα οποία φαίνονται οι συναλλαγές του ξεπλύματος χρημάτων, ενώ πρόσθεσε ότι πρόκειται για το ποσό των 14.6 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για αναφορά από τη Λετονία προς στην Ουκρανία ότι ο Hunter Biden είναι υπό διερεύνηση για διαφθορά.

Σε αυτό το σημείο τοποθετεί και την Κύπρο στο κάδρο του σκανδάλου. Εξηγώντας με απλό τρόπο τη διαδρομή των χρημάτων, ανέφερε ότι τα εκατομμύρια μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία σε μια εταιρεία στη Λετονία, «μεταμφιεσμένα» ως δάνειο. Στη συνέχεια από τη Λετονία μεταφέρθηκαν σε άλλη εταιρεία στην Κύπρο ως «δάνειο». Τότε μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ, όπου χάθηκαν τα ίχνη τους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο ο Rudy Giuliani εκτόξευσε μέσω twitter δριμεία κριτική στον γιο του τέως Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Jo Biden για τις σχέσεις του με Ουκρανία και ξέπλυμα χρήματος εμπλέκοντας μάλιστα και την Κύπρο.

Να σημειωθεί ότι ο Hunter Biden λάμβανε το ποσό των 80.000 δολαρίων τον μήνα για τη θέση του βοηθητικού μη εκτελεστικού διευθυντή που κατέχει ένα ισχυρό όνομα.

Η Burisma Holdings είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες φυσικού αερίου της Ουκρανίας. Μέχρι το τέλος της θητείας του Μπάιντεν, η εταιρεία είχε καταβάλει 3,4 εκατομμύρια δολάρια στην Rosemont Seneca Bohai LLC, μια εταιρεία με επικεφαλής τον συνέταιρο του Hunter Biden, Devon Archer, αναφέρει το Reuters.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here