Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα

0
501

Στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», θα παρουσιαστεί από την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, για λίγες μόνο παραστάσεις το έργο «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα».

Το έργο της Μιμής Ντενίση «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα» στηρίζεται στο αριστούργημα της Δέλτα «Ο Μάγκας». Η Δέλτα είναι το κεντρικό πρόσωπο, η αφηγήτρια, μα και αυτή που κατευθύνει το έργο σαν αόρατη δύναμη.

Σταματάει, συνεχίζει και αλλάζει την πλοκή. Κεντρικά πρόσωπα μια οικογένεια Ελλήνων της Αλεξάνδρειας – σαν την δική της . Μέσα από την καθημερινότητά τους, περνάει όλες τις μεγάλες ιδέες για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την ισότητα για να καταλήξει στο κεντρικό θέμα του έργου που είναι ο Μακεδονικός Αγώνας. 

Το ιδιοφυές εύρημα της Δέλτα είναι πως όλα αυτά περνούν και μέσα από τα μάτια του Μάγκα – του σκύλου της οικογένειας. Αυτός είναι ο σύντροφος της Πηνελόπης και γι’ αυτό όλα λέγονται με χιούμορ, εξυπνάδα και χωρίς σοβαροφάνεια.

Γέλιο και συναίσθημα πάνε χέρι – χέρι μα πάνω απ’ όλα λάμπει η αγάπη της Δέλτα για την Ελλάδα. Το έργο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και θυμίζει τις αξίες που πάντα χαρακτήριζαν την Ελλάδα και είναι εποχή να τις ξαναθυμηθούμε.

Το έργο της Μιμής Ντενίση «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα» είναι ένα πρωτότυπο κείμενο, που εμπεριέχει κομμάτια από τον «Μάγκα». Είναι ένας φανταστικός διάλογος ανάμεσα στην συγγραφέα και τον ήρωα της.

Συντελεστές:

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση.
Σκηνικά – Κοστούμια: Φωτεινή Δήμου
Φωτισμοί: Αντρέας Μπέλλης

Ηθοποιοί: Πηνελόπη Δέλτα: Μιμή Ντενίση. Μάγκας: Δημήτρης Μακαλιάς
Στο ρόλο του Βασίλη: Κρατερός Κατσούλης. Στο ρόλο της Γιαγιάς: Όλγα Πολίτου.

Και οι: Αντρέας Κωνσταντινίδης , Αναστασία Σκοπελίτη, Δημήτρης Νικολόπουλος
Νατάσσα Φαβιάνου, Νέλλη Αλκάδη, Γιώργος Σκουφής, Άννα – Μαρία Μπούτνιοκ,
Αντρέας Κωνσταντινίδης, Ελευθερία Παρασκευά, Φίλιππος Ζαρφειάδης, Άγγελος Μπέσσας.

Παραστάσεις:

Κάθε Κυριακή στις 11:30 – Από 20/10 έως 24/11/13
Για σχολεία, καθημερινά, μετά από συνεννόηση, στο ΤΕΧΝΙS τηλ.: 210 9345 378 – από Τρίτη 15 Οκτ. 2013 – Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία: 13€, Εξώστης: 11€, Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 45€, Σχολικές παραστάσεις: 7€

Προπώληση εισιτηρίων:

«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254 – Ταύρος (Διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ PARKING). Τηλεφωνικά στο 212 2540300 με χρέωση πιστωτικής κάρτας ή στο www.theatron254.gr και στα καταστήματα Public.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here