Η Πορτογαλία είπε όχι στην τελευταία δόση των Διεθνών Πιστωτών!

0
235

Εκβιασμό οι τοκογλύφοι; Πόρτα οι Πορτογάλοι! Δεν θα ζητήσουν την τελευταία δόση του δανείου για να μην λάβουν νέα μέτρα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε «να μην ζητήσει μια νέα επέκταση του προγράμματος και, κατά συνέπεια, να μην λάβει την τελευταία δόση»….είπε η  Υπουργός Οικονομικών Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκε μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου.

Η Υπουργός Οικονομικών Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκε.

Οι διεθνείς πιστωτές (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) επρόκειτο να καταβάλουν στη Λισσαβόνα την τελευταία δόση από το πρόγραμμα συνολικού ύψους 78 δις ευρώ.

Όμως η καταβολή της αναβλήθηκε μέχρι η κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα λιτότητας, ισοδύναμα με εκείνα που απορρίφθηκαν στα τέλη Μαΐου 2014 ως αντισυνταγματικά από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Η δικαιοσύνη απέρριψε τρία από τα μέτρα που προβλέπονταν στον προϋπολογισμό του 2014, όπως τη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων που λαμβάνουν περισσότερα από 675 ευρώ μηνιαίως, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια «τρύπα» περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ στα κρατικά ταμεία.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει στη λήψη νέων, εναλλακτικών μέτρων, μέχρι να γίνουν γνωστές οι δικαστικές αποφάσεις για τα άλλα μέτρα που εφαρμόζονται στη χώρα.

Πάντως η υπουργός υπογράμμισε ότι η Λισσαβόνα έχει δεσμευτεί «να συνεχίσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here