Η Ρωσία «εξαρθρώνει» την Ελληνική Πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο.

0
183

Σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο Θανάσης Αυγερινός  αναφέρει:

Η Russia απέλασε 8 Έλληνες διπλωμάτες έναντι 12 Ρώσων, που διώξαμε εμείς, αλλά πρακτικά εξαρθρώνει Πρεσβεία και Γενικό μας Προξενείο στη #Moscow δυσκολεύοντας δραματικά έκδοση θεωρήσεων σε Ρώσους τουρίστες. Η πρέσβης μας Αικατερίνη Νασίκα αποχωρεί από @mfa_russia.  Άσχημο κλίμα…

H Ρωσία απελαύνει οκτώ Έλληνες διπλωμάτες

Η Μόσχα προχωράει σε αντίποινα μετά την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και την απέλαση Ρώσων διπλωματών.

Στα άκρα έχουν οδηγηθεί οι Ελληνορωσικές σχέσεις, μετά από τις πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το Ρωσικό ΥΠΕΞ προχωράει σε αντίποινα μετά την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα πριν από μερικούς μήνες, αλλά μετά από τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία.

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, κάνει γνωστό ότι ανακήρυξε «personae non gratae» 8 Έλληνες διπλωμάτες, επιρρίπτοντας ευθύνες για αυτή την εξέλιξη στην Αθήνα, που όπως λέει ακολουθεί αντί-ρωσική πολιτική.

Η ανακοίνωση του Ρωσικού ΥΠΕΞ:

Ο Θανασης Αυγερινος ανέβασε βιντεο με την Ελληνίδα πρέσβειρα στη Μόσχα να αποχωρει απο το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών

«Στις 27 Ιουνίου κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, στον οποίο εκφράστηκε έντονη διαμαρτυρία σε σχέση με την συγκρουσιακή πορεία των Ελληνικών αρχών προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου και της ανακήρυξης ομάδας Ρώσων διπλωματών στην Ελλάδα ως «personae non gratae».

Στον πρέσβη παραδόθηκε σημείωμα με την κοινοποίηση ότι, ως απάντηση, οκτώ Έλληνες διπλωματικοί υπάλληλοι στη Ρωσία κηρύχθηκαν «personae non gratae» και πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός οκτώ ημερών.

Ενημερώθηκε και για άλλα μέτρα που έλαβε η Ρωσική πλευρά σχετικά με τη λειτουργία των Ελληνικών αντιπροσωπειών στο εξωτερικό στη Ρωσία.

Τονίζεται ότι μιλάμε για τις άμεσες συνέπειες των μη φιλικών ενεργειών που ξεκίνησαν οι Ελληνικές αρχές.

Η πλήρης ευθύνη για το γεγονός αυτό βαρύνει αποκλειστικά την Αθήνα. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση συνέχισης της αντί-ρωσικής πολιτικής, επιφυλασσόμαστε να απαντήσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here