Η Ρωσία Μπλόκαρε τις εξαγωγές των Ουκρανικών Δημητριακών μετά την επίθεση στην Σεβαστούπολη-«Θα πούμε το ψωμί…ψωμάκι»!

0
199

Η απόφαση του Κιέβου να επιτεθεί, έστω και με πολύ φτωχά αποτελέσματα, οδηγεί τον κόσμο στην πείνα…

Θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι»: Η Ρωσία μπλόκαρε τις εξαγωγές των ουκρανικών δημητριακών μετά την επίθεση στην Σεβαστούπολη! – Pronews.gr

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη συμφωνία για να επιτρέψει τις εξαγωγές Ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας,  μετά από επιδρομές με drone εναντίον πλοίων του Ναυτικού της που δεν πέτυχαν τον στόχο τους, πλην ενός ναρκαλιευτικού, αλλά προκάλεσα άμεσα αντίποινα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η αναστολή είναι επ΄αόριστον και ότι οι εκπρόσωποί της στο συντονιστικό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη έλαβαν σχετικές οδηγίες.

«Η Ρωσική πλευρά δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των εμπορικών πλοίων που συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας»  και αναστέλλει την εφαρμογή της από σήμερα και επ’ αόριστον»…ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών στην Μόσχα.

Anadolu Agency

Η συμφωνία ασφαλούς διέλευσης, που επετεύχθη τον Ιούλιο με μεσολάβηση από τα Ηνωμένα Έθνη και την Τουρκία, ήταν κρίσιμη για να επιτραπεί η ροή εκατομμυρίων τόνων σιτηρών που είχαν συσσωρευτεί στην Ουκρανία λόγω του πολέμου, πέραν της συγκομιδής των νέων καλλιεργειών και να εισπράξει το καθεστώς του Κιέβου χρήματα

Είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την παράταση της συμφωνίας που λήγει στις 19 Νοεμβρίου.

Μετά το προηγούμενο σημαντικό πλήγμα που αποδόθηκε στην Ουκρανία, την έκρηξη στη γέφυρα του στενού του Κερτς μεταξύ της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε από τον Πούτιν το 2014, και της Ηπειρωτικής Ρωσίας, οι δυνάμεις του Κρεμλίνου εξαπέλυσαν ένα μπαράζ επιθέσεων κατά του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας και άλλων βασικών υποδομών.

Σε απάντηση, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, είπε ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί «ψευδείς προφάσεις για να μπλοκάρει τον διάδρομο σιτηρών».

Οι αγρότες και οι έμποροι σιτηρών παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις που προκάλεσε η Ουκρανική επίθεση.

Οι παραγγελίες είχαν ήδη εξαντληθεί λόγω των ανησυχιών ότι η συμφωνία θα λήξει, και η Ουκρανία είχε επίσης εκφράσει ανησυχίες για την αυξανόμενη συσσώρευση πλοίων που περιμένουν για επιθεώρηση ως μέρος της συμφωνίας.

Το ΣΟΚ στις παγκόσμιες αγορές καλλιεργειών είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο. Στην Ελληνική Αγορά που θεωρείται «μη φιλική» λόγω της κήρυξης πολέμου από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ρωσία, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν κατά 50% όχι μόνο στο ψωμί, αλλά και σε όλα τα τρόφιμα που παράγονται από δημητριακά.

Κυριολεκτικά «Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Υ.Γ. Ρωσία: «Εκμεταλλευθήκαν τον «διάδρομο»  της συμφωνίας για τα δημητριακά για να χτυπήσουν το στόλο μας στη Σεβαστούπολη»!

Η Ρωσία αποσύρεται από τη συμφωνία ασφαλούς διαμετακόμισης σιτηρών στην Ουκρανία - Fpress.gr

Αναλυτικότερες οδηγίες μετά την Διακοπή εξαγωγής δημητριακών λόγω του Ουκρανικού χτυπήματος σε Ρωσικά πολεμικά στην Σεβαστούπολη, έδωσε ο Ρώσος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Β. Νεμπέζνια, ο οποίος ανέφερε ότι το χτύπημα κατά των πλοίων έγινε γιατί έγινε εκμετάλλευση του «διαδρόμου»  των σιτηρών.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here