Η τωρινή κατάρρευση των εφημερίδων θα μοιάζει με «πανηγύρια» μπροστά σε αυτό που έρχεται το καλοκαίρι!

0
710

Εφιαλτικές αναμένονται οι επόμενες εβδομάδες για τις εφημερίδες και ειδικά για τα κυριακάτικα φύλλα όσο πλησιάζει το καλοκαίρι! Η ραγδαία πτώση των κυκλοφοριών που φέτος σημείωσε ιστορικά χαμηλά…

Θα μοιάζει «πανηγύρια» μπροστά στην κατάρρευση που έρχεται τους επόμενους μήνες, με κορύφωση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο!

Παρόλο όμως που οι αιτίες είναι γνωστές, όπως και η αποστροφή του κόσμου για τους δημοσιογράφους και τον Τύπο, κανείς δεν συγκινείται για να αλλάξει ή να βελτιώσει το προϊόν του… 

Επιβεβαιώνοντας στην πραγματικότητα τους πολίτες που αποτελεί βαθιά τους πεποίθηση ότι οι σημερινοί εκδότες δεν ενδιαφέρονται για την ενημέρωση!

Τα σημερινά συγκροτήματα Τύπου υπάρχουν για να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα που σπανίως έχουν σχέση με το αγαθό της ενημέρωσης και της πληροφόρησης!

Διαφορετικά θα συμπεριφέρονταν όπως κάθε σοβαρός επαγγελματίας που απειλείται η επιχείρηση του… Και θα φρόντιζε να αλλάξει για να την προστατεύσει.

Οι επόμενοι μήνες λοιπόν θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι για τις εφημερίδες, αφού με μετριοπαθείς υπολογισμούς η πτώση των πωλήσεων ειδικά στην κυριακάτικη αγορά αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 15% με 20%!

Μια απώλεια που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται από 7.000 έως 10.000 φύλλα για τις εφημερίδες υψηλής (λέμε τώρα) κυκλοφορίας και από 1.000 έως 3.000 φύλλα για τους μικρούς!…

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here