ALERT: Η ΧΩΡΑ βουλιάζει στο χρέος-Έρχεται όλεθρος.

0
287

-Πρωταθλήτρια σε νεκρούς από την πανδημία,

-Πρωταθλήτρια σε σκληρότητα μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας,

-Πρωταθλήτρια δημόσιου χρέους,

-Πρωταθλήτρια κόστους ενέργειας,

…αλλά τα συστημικά ΜΜΕ αλαλάζουν επειδή για άλλη μια φορά καταφέραμε να δανειστούμε. Τι κι αν το επιτόκιο δανεισμού για το δεκαετές ομόλογο, διπλασιάστηκε.

Το γεγονός αυτό δεν θα το δείτε σε κανένα κανάλι. Ούτε φυσικά ότι η Ελλάδα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια δημόσιου χρέους. Αντίθετα, θα δείτε αναπαραγωγή των δελτίων τύπου της επικοινωνιακής ομάδας της κυβέρνησης, που εγγυώνται ότι «απογειωνόμαστε»

Το χειρότερο; Οπότε οι Κυβερνητικοί Βουλευτές ερωτώνται για το τι μέλλει γενέσθαι με τους παρανοϊκούς λογαριασμούς ρεύματος που σαρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, απαντούν ότι «δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας», διότι έρχεται τέτοια «κολοσσιαία ανάπτυξη», που ο συνταξιούχος θα μπορεί να πληρώνει τετραπλάσιο λογαριασμό ρεύματος, με χαμόγελο…

Μιλάμε για το θέατρο του παραλόγου. Μπορεί ο Κώστας Καλλίτσης στην Καθημερινή να στηλιτεύει ευθέως τους χαζοχαρούμενους πανηγυρισμούς των ΜΜΕ που αναπαράγουν τα κυβερνητικά δελτία τύπου, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Μπορεί ακόμα και το Δ.Ν.Τ. να εγείρει ανησυχία για το γεγονός ότι ακόμα και η διαχείριση των πόρων του περιβόητου Ταμείου ανάκαμψης είναι απολύτως εσφαλμένη διότι απλούστατα θα επιδεινώσουν το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο που είναι η κύρια πηγή προβλημάτων για την Ελληνική οικονομία, αλλά τα ΜΜΕ απλώς «εξαφανίζουν» την συγκεκριμένη αναφορά.

Με απλά λόγια, μέσω επικοινωνιακής τυμπανοκρουσίας, οδεύουμε στην καταστροφή. Εάν ο διπλασιασμός των επιτοκίων δανεισμού δεν ανησυχεί κανέναν, φανταστείτε τι θα γίνει τώρα που ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων για να ανακόψουν το κύμα πληθωρισμού.

Σε αυτή την περίπτωση, θα έχουμε επανάληψη των γεγονότων του 2010, με τους Ευρωπαίους δανειστές να ξεφορτώνονται τα επίφοβά Ελληνικά ομόλογα σταθερού επιτοκίου, αυξάνοντας τα κέρδη τους εις βάρος φυσικά του Ελληνικού χρέους που θα εκτινάσσεται.

Το επικοινωνιακό ξέπλυμα λοιπόν της επερχόμενης καταστροφής είναι εξίσου εγκληματικό με την Κυβερνητική πολιτική. Μία πολιτική αχρήστων, που δανείζονται δίχως αύριο υποθηκεύοντας τις επόμενες γενιές και την ίδια την εθνική μας κυριαρχία.

Σαν ένα περίπτερο που ενώ δανείζεται ιλιγγιώδη ποσά επειδή απλούστατα μπορεί, συνεχίζει να έχει αρνητικό ισολογισμό, αφού μπαίνει μέσα κάθε μήνα. Φυσικά τέτοιο φαινόμενο δεν θα το δείτε σε κανένα περίπτερο, σε καμιά μικρομεσαία επιχείρηση.

Γιατί οποιοσδήποτε Έλληνας διαθέτει κανονική επιχείρηση που λειτουργεί με όρους ελεύθερης οικονομίας, είναι πολύ πιο ικανός από την Ελληνική κυβέρνηση που φαίνεται ότι αγνοεί βασικές αρχές του επιχειρείν.

Αντίθετα, η συμπεριφορά της δεν παραπέμπει στην σοφία του Μωϋσέως, αλλά στην βουλιμία των ακριδών που ήρθαν ως «τιμωρία» σε έναν λαό που μπορεί να εξαπατήθηκε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν την αξίζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here