Η Όλγα Κεφαλογιάννη αδειάζει Μενδώνη-Μητσοτάκη: Υπάρχει Πολιτική ευθύνη-Αδιανόητο να γίνεται πρόσληψη χωρίς διαγωνισμό!

0
467

Η Όλγα Κεφαλογιάννη κρατάει αποστάσεις από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και κάνει λόγο για «αντικειμενική ευθύνη» στην υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων.

Η βουλευτής της ΝΔ αφήνει αιχμές κατά της στάσης της Λίνας Μενδώνη η οποία αρνείται πεισματικά να υποβάλλει την παραίτησή της, την ίδια στιγμή που ο Πρωθυπουργός εκφράζει ξεκάθαρη στήριξη στο πρόσωπό της.

«Δεν είναι κακό στην πολιτική να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και δεν είναι κακό να ζητάμε και συγγνώμη. Και η πολιτική ευθύνη είναι αντικειμενική. Δεν έχει να κάνει με το αν “ήξερα, δεν ήξερα” ούτε με το αν “φταίω ή δεν φταίω”»…σχολίασε η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στο Action24.

Η βουλευτής τόνισε ότι είναι ξεκάθαρη η ευθύνη της υπουργού Πολιτισμού:

«Όταν με την υπογραφή σου έχεις ορίσεις ένα πρόσωπο που στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι δεν είχε συνολικά το προφίλ για να υπηρετήσει μία δημόσια θέση ευθύνης, προφανώς εκεί υπάρχει θέμα ευθύνης, που ξαναλέω είναι αντικειμενική».

Η Όλγα Κεφαλλογιάννη υπογραμμίζει ότι έπρεπε να υπάρξει πιο γρήγορη αντίδραση:

«Θεωρώ ότι με το που ξεκίνησαν να ακούγονται διάφορες φωνές και να δημιουργείται ένα κλίμα για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, θα έπρεπε η αντίδραση να ήταν πιο γρήγορη.  Και σίγουρα το ότι αυτό κράτησε δύο και τρεις εβδομάδες δεν βοήθησε καθόλου, όταν δόθηκε η λύση, να υπάρχει η αίσθηση ότι εκτονώθηκε η κατάσταση.

Ως αντιπολίτευση, η πρόταση του Τομέα Πολιτισμού της ΝΔ ήταν πως οι προκηρύξεις για τις θέσεις καλλιτεχνικών διευθυντών πρέπει να γίνονται με διαγωνισμό από ανεξάρτητες επιτροπές»… τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here