Ιωάννης Μάζης: Πάμε να διαπράξουμε Μέγα Διπλωματικό Σφάλμα.

0
395

Καταιγιστικός όπως πάντα!…

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη.

►Πάμε να διαπράξουμε μέγα διπλωματικό σφάλμα να πάμε σε διαπραγματεύσεις αν δεν ξεκαθαρίσουμε εξαρχής ότι συζητάμε μόνο συγκεκριμένα υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και έτσι αν αναγκαστούμε να αποχωρήσουμε στην μέση της διαπραγμάτευσης θα χάσουμε το «blame game»

► Η εμπλοκή με τα Rafale μετά από την παρέμβαση Γεραπετρίτη μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου έγινε γιατί η Τουρκία έδειχνε ιδιαίτερα εκνευρισμένη με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας

► Από χθεσινό επεισόδιο στα Ίμια που ατυχώς το ονομάσαμε «πόλεμο της τσιπούρας» η Τουρκία δεν φαίνεται να έχει διάθεση ότι εννοεί ότι έχει καλή θέληση για να ξεκινήσουν οι διερευνητικές. Εμείς δεν έχουμε το λόγο να δείχνουμε επισπεύδοντες

► Η Αιγιαλίτιδα ζώνη είναι Εθνική Κυριαρχία όπως η ξηρά, γι αυτό είναι λάθος ο όρος «θαλάσσιες ζώνες» που χρησιμοποιείται. Ναι υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στον διάλογο, αλλά όχι γενικά «θαλάσσιες ζώνες»

► Να κάνουμε προέκταση στα 12 ναυτικά μίλια σε όλο το Αιγαίο.

► Ψευδό-διλήμματα το Casus Belli

► Ανησυχητικό να μας δίνουν συγχαρητήρια οι αντίπαλοί μας

►Οι Τούρκοι βρίσκονται εντός Εθνικής Κυριαρχίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here