Καλογήρου – Δεν ήμουν δικηγόρος του αναρχικού Σακκά: Ψεύδονται οι Financial Times.

0
194

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου διαψεύδει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, που αναφέρει ότι ήταν δικηγόρος του αναρχικού Κωνσταντίνου Σακκά, ενώ επισημαίνει ότι η αναπαραγωγή του επίμαχου δημοσιεύματος «θα αντιμετωπιστεί με τον δέοντα τρόπο».

Συγκεκριμένα ο κ. Καλογήρου, αναφέρει ότι «το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times είναι ψευδές, κατασκευασμένο και συκοφαντικό».

«Ως δικηγόρος υπερασπίστηκα τον κ. Αγγελέτο Κανά για την ονομαζόμενη υπόθεση ΕΛΑ, ο οποίος αθωώθηκε αμετάκλητα το 2009 από την ελληνική Δικαιοσύνη. Οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση αυτή προσβάλλει την Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία απήλλαξε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο», προσθέτει ο κ. Καλογήρου και υπογραμμίζει: 

«Στην περίπτωση του κ. Σακκά ουδέποτε υπήρξε εντολέας μου ή «πελάτης» μου («client»), όπως ψευδώς αναφέρει η συντάκτρια του εν λόγω δημοσιεύματος, η οποία αντιδεοντολογικά δεν φρόντισε, ως όφειλε, να διασταυρώσει ή να ζητήσει σχολιασμό πριν τη δημοσίευση του άρθρου της». 

Ακόμη, διευκρινίζει ο κ. Καλογήρου: «Συμμετείχα σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να σχολιάσω νομικό ζήτημα το οποίο απασχόλησε τον νομικό κόσμο την περίοδο εκείνη, δηλαδή αν επιτρέπεται η παράταση της προσωρινής κράτησης οποιουδήποτε κατηγορουμένου, πέραν των 18 μηνών που ορίζει το Σύνταγμα σε περίπτωση άσκησης συμπληρωματικής ποινικής δίωξης. 

Το ζήτημα αυτό απασχόλησε εξάλλου τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου από τον οποίο μπορεί να ζητήσει σχετική ενημέρωση η Νέα Δημοκρατία».

Κατόπιν των διευκρινίσεων αυτών, αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης, «οποιαδήποτε αναφορά ή αναπαραγωγή του εν λόγω άρθρου, συνιστά θεσμική απρέπεια, που στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων, κυρίως προς το διεθνές ακροατήριο και στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και θα αντιμετωπιστεί με τον δέοντα τρόπο». 

Τέλος, ο κ. Καλογήρου με τη δήλωσή του επισυνάπτει δελτία Τύπου και ανακοινώσεις του καλοκαιριού του 2013 σχετικά με το θέμα της κράτησης του Κωνσταντίνου Σακκά που είχε ανακύψει το διάστημα εκείνο.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here