Κατέρρευσαν οι Ισχυρισμοί του Εισαγγελέα Αθανασίου κατά του Έντιμου Παπαγγελόπουλου.

0
252

Άφωνοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι αλλά μάλλον και οι Δικαστές από τα όσα κατέθεσε ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατά τη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, όπου βασικός κατηγορούμενος είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αλλά και η πρώην Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ήταν τέτοιοι ισχυρισμοί του κ. Αθανασίου ώστε οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης «άρπαξαν την ευκαιρία» και ζήτησαν από το Δικαστήριο να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης του Ειδικού Δικαστηρίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ώστε να ασκηθεί δίωξη για ψευδορκία στον πρώην Οικονομικό Εισαγγελέα!

Αυτό διότι σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο ίδιος ο Παναγιώτης Αθανασίου, εάν ισχύουν, θα πρέπει να πάει και ο ίδιος ο κατηγορούμενος με βαρύτατες κατηγορίες. Εάν φυσικά είναι ψεύδη, έχει διαπράξει ψευδορκία…

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν το δικαστήριο κρίνει πως οι ισχυρισμοί Αθανασίου είναι αληθείς, τότε πρέπει να παραπέμψει τον ίδιο για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος!

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

Κατέρρευσαν οι ισχυρισμοί Αθανασίου κατά του έντιμου Παπαγγελόπουλου

«Μετά τα συνεχή και απροκάλυπτα σε σημείο παραλογισμού ψεύδη του κυρίου Αθανασίου, επιτρέψτε μου να σας παρακαλέσω να τον σχολιάσω. Όλα όσα είπε είναι ψέματα! Υπάρχουν δύο δεδομένα. Είτε ο κ. Αθανασίου λέει αλήθεια και εγώ ψεύδομαι, είτε εγώ λέω αλήθεια και αυτός ψεύδεται. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση έχει διαπράξει ποινικά αδικήματα.

Εάν ψεύδεται, έχει διαπράξει ψευδορκία. Εάν όσα κατέθεσε είναι αληθή, έχει διαπράξει κατάχρηση εξουσίας ή παράβαση καθήκοντος.

Εάν ισχύουν όσα λέει, έπρεπε να σχηματίσει δικογραφία σε βάρος μου. Το λιγότερο να αναφερθεί αρμοδίως για παράβαση καθήκοντος και το περισσότερο για κατάχρηση εξουσίας. Εκτός από την ποινική υπάρχει και η ηθική απαξία.

Εάν ψεύδεται, φαίνεται η παντελή έλλειψη ήθους του, που πρόδωσε μία φιλία 40 ετών και η παντελή αχαριστία του. Είπε ψέματα ακόμη και για το από πότε γνωριζόμαστε.

Εάν λέει αλήθεια και είμαι εγώ ο ψεύτης και άρα ανέχτηκε για ένα χρόνο την απαράδεκτη συμπεριφορά μου ως υπουργού, είπε χωρίς να ντρέπεται, γιατί εγώ ντράπηκα, ότι, ήθελε να κάνει τη δουλειά του. Δηλαδή να του ανανεώσω τη θητεία, να του δώσω γραφεία με γραμματίνες, να σώσει τη Χουντάλα από το Πειθαρχικό».

«Tα λόγια του σημάδεψαν τη ζωή μου και προσπάθησα να τα έχω οδηγό στη ζωή μου. Η αγαπημένη μου ηρωίδα ήταν η Αντιγόνη και όχι ο…Ρασπούτιν! Κατανοώ τα ψέματα, δεν κατανοώ την έννοια των ψεμάτων ότι, τον πίεζα. Είστε 18 ανώτατοι δικαστές. Έχετε προσωπική πείρα. Πήρα ποτέ ένα τηλέφωνο έναν από σας. Και βρέθηκαν τρεις επίορκοι, που φοβήθηκαν και τα έριξαν σε μένα. Ακόμη και ο Αγγελής κατέθεσε ότι, ερχόταν στο γραφείο μου και τον κέρναγα καφέ και είπε ότι, ποτέ δεν τον ενόχλησα σε τίποτα»…συμπλήρωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here