Κατεπείγον έγγραφο του Γ. Μιχελάκη στους Δήμους: «Επισκευάστε τις παιδικές χαρές»

0
206

Με κατεπείγον έγγραφό του προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τους Δήμους της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, ζητάει να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές για την ασφάλεια των παιδιών.

Για τον λόγο αυτό θα βγει και έξτρα κονδύλι για να μοιραστεί σε όλους τους δήμους.

Παιδότοποι, παιδικές χαρές και Λούνα Παρκ στην Κηφισιά έχουν μετατρέψει τη χαρά των παιδιών μας σε……εφιάλτη!

Σημειώνεται ότι με έγγραφο που είχε αποστείλει ο υπουργός την 1η Μαΐου, ζητούσε την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οπότε, μέχρι τις 30 Ιουνίου, οι δήμοι οφείλουν να προχωρήσουν στις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε οι υφιστάμενες παιδικές χαρές να προσαρμοσθούν στις προδιαγραφές που έχουν οριστεί και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα πιστοποίησης.

Αλαλούμ στις Παιδικές Χαρές της Κηφισιάς!

Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 65 του Ν.3852/2010, ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, τα δημοτικά συμβούλια αποφασίζουν μόνο για θέματα που αφορούν έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.

Με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, ο κ. Μιχελάκης κρίνει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον και γι' αυτό επιτρέπει τις δαπάνες προκειμένου να γίνουν οι επισκευές που απαιτούνται στις παιδικές χαρές και τους παιδότοπους έως τις 30 Ιουνίου 2014.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here