Μαίρη Λίντα – Πέτρος Ίμβριος περιοδεία σε Καναδά.

0
298

Με την ευκαιρία της περιοδείας της Μαίρης Λίντα και του Πέτρου Ίμβριου στον Καναδά από 27 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2013, ο φιλέλληνας Καναδός Robert Peck , έστειλε το ακόλουθο μήνυμα σε Καναδούς και Έλληνες της Οττάβα, του Τορόντο και του Μόντρεάλ όπου θα γίνουν οι συναυλίες, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 ετών από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων Καναδά-Ελλάδας:

Αγαπητοί συμπατριώτες και μέλη των ελληνικών κοινοτήτων του Μόντρεαλ, της Οττάβας και του Τορόντο: 

«Σας χαιρετώ από την πανέμορφη Αθήνα!

Σας καλώ όλους να στηρίξετε μια θαυμάσια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αυτό το φθινόπωρο επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 ετών από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Καναδά και της Ελλάδας.

Σε μια δύσκολη περίοδο για αυτή τη θαυμάσια χώρα, η θρυλική Μαίρη Λίντα και ο Πέτρος Ίμβριος θα φέρουν στον Καναδά τη χαρά και τους ήχους της Ελλάδας που θα ζεστάνουν τις καρδιές σας, παρουσιάζοντας σε κάθε μια από τις τρεις πόλεις μερικά δείγματα από την πιο ποιοτική μουσική που έχει να επιδείξει αυτή η χώρα. Η Μαρία Φάρδη της Platinum Productions στο Τοροόντο είναι συντονίστρια αυτής της περιοδείας.

Από τότε που ήρθα στην Αθήνα, πριν περίπου δύο χρόνια, ενθάρρυνα τη διοργάνωση εκδηλώσεων στην Ελλάδα με τη συμμετοχή ερμηνευτών και καλλιτεχνικών ομάδων του Καναδά, όπως η ομάδα Cirque du Soleil, η Diana Krall, οι πιανίστες Jan Lisiecki, Μαρίκα Μπουρνάκη και o θρύλος του Κεμπέκ, Alain Lefèvre. Ως εκ τούτου, πίστεψα ότι ήταν σημαντικό να στηρίξουμε κατά τον ίδιο τρόπο και τους Έλληνες καλλιτέχνες.

Είμαι ευγνώμων που οι τρεις ελληνικές κοινότητες ανέλαβαν τη δέσμευση να στηρίξουν τις συναυλίες στο Μόντρεαλ, την Οττάβα και το Τορόντο που διοργανώνονται για έναν καλό σκοπό, τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

Τα έσοδα από τις συναυλίες θα διατεθούν για αυτό τον ευγενή σκοπό σε κάθε πόλη.

Όπως συμφωνήθηκε με κάθε κοινότητα, τα έξοδα της διοργάνωσης θα καλυφθούν από τα έσοδα των εισιτηρίων που θα πωληθούν. Ζήτησα από εταιρείες στην Ελλάδα και τον Καναδά να χρηματοδοτήσουν αυτή την περιοδεία προκειμένου το ύψος των εξόδων να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό. Τα αεροπορικά εισιτήρια επιστροφής των καλλιτεχνών διατίθενται με την ευγενική χορηγία της Air Transat.

Κάθε επιπλέον χορηγία είναι ευπρόσδεκτη! Με αυτό τον τρόπο θα μεγιστοποιηθούν τα έσοδα που θα συγκεντρώσει η κάθε κοινότητα για την υλοποίηση του σκοπού για τον οποίο οργανώνονται αυτές οι συναυλίες.

Ελπίδα μου είναι αυτές οι συναυλίες να τιμήσουν τους δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και τον Καναδά και να μας φέρουν όλους πιο κοντά. Η στήριξη της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, στο πλαίσιο του εορτασμού αυτής της επετείου που αποτελεί ορόσημο στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών, αναδεικνύει επίσης την πολιτιστική ποικιλομορφία που καθιστά τον Καναδά μια χώρα μοναδική.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Robert Peck
Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα»

Επί πλέον ο Καναδός πρέσβης Robert Peck και η σύζυγός του Μαρία Πανταζή-Peck, παραθέτουν φιλικό κοκτέιλ για δημοσιογράφους στο εστιατόριο «Μύλος» του Χίλτον προς τιμήν της Μαίρης Λίντα, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 20.00, όπου ο πρέσβης θα μιλήσει σχετικά με τις συναυλίες. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here