Μετάλλαξη Όμικρον: Το αντιφατικό κλίμα της Κυβέρνησης και τα αφηγήματα που καταρρίπτονται.

0
313

Πάνε…πίσω τα υπεραισιόδοξα σενάρια για την άρση μέτρων – Για τα «μάτια του κόσμου» οι αλλαγές στις γονικές άδειες.

Όσο και αν προσπαθεί η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να περάσει στην κοινωνία το μήνυμα ότι η πανδημία τελειώνει, τόσο τα επιδημιολογικά στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας δεν επιβεβαιώνουν το υπεραισιόδοξο αυτό σενάριο.

Το περιβόητο…«τελευταίο μίλι» δεν φαίνεται καν στον ορίζοντα, καθώς η πραγματικότητα διαψεύδει κάθε προσδοκία, ενώ αναζητούνται συνεχώς απαντήσεις για τον υψηλό αριθμό θανάτων και κρουσμάτων.

Αυξάνονται οι βαριές νοσηλείες

Από τη μία οι αλλεπάλληλες καταγγελίες για την τρομακτική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, και από την άλλη οι αυξανόμενες περιπτώσεις διασωληνώσεων από την μετάλλαξη Όμικρον, προκαλούν πονοκέφαλο στο κυβερνητικό επιτελείο. Αυτή τη στιγμή, στο Αττικό νοσοκομείο από τα 11 περιστατικά διασωληνώσεων, τα 4 αφορούν σε ασθενείς με Όμικρον.

Και μέσα σε όλα αυτά, καταρρίπτεται το ένα αφήγημα πίσω από το άλλο. Η περιβόητη και πολυδιαφημισμένη ανοσία της αγέλης τελικά δεν υπάρχει. Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον Γκίκα Μαγιορκίνη ο οποίος δήλωσε ότι «όσοι νόσησαν μπορούν να αρρωστήσουν ξανά σε τρεις μήνες»! Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο επιχείρημα.

Παράλληλα, στην εντατική βρίσκονται και εμβολιασμένοι με αναπνευστική ανεπάρκεια. Περιστατικό που καταρρίπτει και το αφήγημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού…

Η κυβέρνηση σιωπά μετά τις…υπεραισιόδοξες προβλέψεις!

Το κυβερνητικό επιτελείο προσπαθεί να «μαζέψει» σιγά σιγά τις αναφορές περί «αποκλιμάκωσης κρουσμάτων» και παράλληλα να ανατρέψει πολλά από τα λεγόμενά της. Ωστόσο, το τιμωρητικό κλίμα δεν παύει να κυριαρχεί στις σκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του.

Δεν είναι τυχαίο ότι, «κουνούν το δάκτυλο» ακόμα και στους εμβολιασμένους που πραγματοποίησαν την δεύτερη δόση! «Όποιος δεν κάνει και την αναμνηστική δόση θα θεωρείται ανεμβολίαστος και θα χάσει κάθε προνόμιο» προειδοποίησε χθες ο Γιάννης Οικονόμου.

Τι θα γίνει με τον αριθμό των θανάτων

Προβληματισμός υπάρχει και για τον αυξημένο αριθμό θανάτων τον τελευταίο μήνα, οι οποίοι πλέον αριθμούν περίπου 22.400 από την αρχή της πανδημίας. Η «καραμέλα» είναι επαναλαμβανόμενη ακόμα και τώρα που έχε εμβολιαστεί σχεδόν το 90% του ενήλικου πληθυσμού. «Ο αριθμός των θανάτων συνδέεται με το πολύ υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων» ισχυρίζονται οι κυβερνώντες.

Πάνε…πίσω τα υπεραισιόδοξα σενάρια για την άρση μέτρων

Ως την ερχόμενη Τετάρτη θα μελετηθεί τόσο η επιδημιολογική εικόνα, όσο και η εικόνα που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία ώστε να ληφθούν οι τελικές τους αποφάσεις. Η παράταση των μέτρων θεωρείται βέβαιη, και όχι μόνο μέχρι τις 30 Ιανουαρίου.

Δεν θεωρείται εφικτή ακόμα ούτε η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, αλλά ούτε και η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας τους στην ψυχαγωγία και τη διασκέδαση.

Λινού: «Οι γονείς πρέπει να φοράνε μάσκα στα παιδιά τους»

Η καθηγήτρια επιδημολογίας νωρίτερα αναφέρθηκε στη χρήση της μάσκας, και εξήγησε γιατί οι γονείς πρέπει να φοράνε μάσκα στα παιδιά τους καθώς η νέα παραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here