Μετά την εξαίρεση από τον Κ. Μητσοτάκη του συμπλέγματος του Καστελόριζου από την ΑΟΖ, η Τουρκία δεσμεύει με NAVTEX θαλάσσια περιοχή που περικλείει το Καστελόριζο.

0
289

Για «υποχωρήσεις στο Αιγαίο» μίλησε ο Κ. Μητσοτάκης-Το YUNUS-S έστειλε για έρευνες η Άγκυρα.

Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εκμεταλλεύεται η Τουρκία, καθώς ανακοίνωσε νέα NAVTEX με την οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή που περικλείει το Καστελόριζο.

Ο πρωθυπουργός μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του για «υποχωρήσεις στο Αιγαίο» και ουσιαστικά περιέγραψε την εξαίρεση του συμπλέγματος του Καστελόριζου από την επήρεια του σε ΑΟΖ.

Φυσικά η Άγκυρα δεν άφησε ανεκμετάλλευτες τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη και αφού πήρε το «πράσινο φως» δέσμευσε περιοχή από το Καστελόριζο μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ.

Ειδικότερα, αυτή τη φορά η Άγκυρα δεσμεύει με NAVTEX 850/21 περιοχή που περικλείει το Καστελόριζο και εκτείνεται εντός της Κυπριακής AOZ για έρευνες σκάφους (YUNUS-S) μέχρι τις 9 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 8 Οκτωβρίου θα κινείται στην ίδια περιοχή και άλλο ερευνητικό σκάφος (BILIM 2) για το οποίο έχει δεσμευτεί μεγαλύτερη περιοχή.

Μέχρι στιγμής η Κύπρος αντέδρασε εκδίδοντας αντί-NAVTEX, ενώ η Αθήνα… σιωπά.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αιφνιδιαστική επιχείρηση «καταβύθισης τουρκικού γεωτρύπανου» για πρώτη φορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here