Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Κηφισιά.

0
215

Με χιονιά και τσουχτερό κρύο αλλά και με την λαμπρότητα και την κατάνυξη που απαιτείται εορτάστηκαν φέτος τα Άγια Θεοφάνεια, στην Κηφισιά.

Ανήμερα της εορτής στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισιάς – Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος και με την παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, Αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς να προπορεύεται παιανίζοντας θρησκευτικούς ύμνους, η πομπή μετέφερε τον Σταυρό στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων, στη λίμνη του Άλσους Κεφαλαρίου όπου και έλαβε χώρα η καθιερωμένη ρίψη του, κατά μίμηση της Βάπτισης του Θεανθρώπου.

Ο Σεβασβιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος, έριξε τον σταυρό στα παγωμένα νερά της λίμνης και παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες ένας νεαρός συμπολίτης μας……. 

και υπάλληλος του Δήμου Κηφισιάς Γιάννης Δρυμώνης, έπεσε στα κρύα νερά προκειμένου να πιάσει τον Σταυρό και να λάβει την ευλογία του.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here