Με το χέρι στο φέρετρο κ. Νίκο Αναστασιάδη…της Φανούλας Αργυρού.

0
436

Αγία και Μεγάλη Τρίτη ξανά στην Ελβετία για ακόμα μια δοκιμή οι αποικιοκράτες κηδεμόνες Βρετανοί. Από ιδρύσεως της Κ.Δ. παιδεύονται να επιβάλουν με δική μας υπογραφή την Βρετανο-τουρκική τους δι-κοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδία. Και σ΄ όλο το διάστημα βασίζονταν και βασίζονται στην ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ…

Πρόεδρε Αναστασιάδη,

Με το χέρι στο φέρετρο της αξιαγάπητης αγωνίστριας κ. Κλαίρης Αγγελίδου θα σε θυμόμαστε,  για τον συγκινητικό σου λόγο για τις μάχες της που θα αποτελέσουν τον φάρο που θα «καθοδηγεί τα βήματα των δικών αγώνων».

Η ΔΔΟ και τα σχέδια που θα αντιμετωπίσεις στην Ελβετία την Αγία Τρίτη δεν ανταποκρίνονται στους αγώνες της εκλιπούσας αγωνίστριας και στο «όραμα μιας ελεύθερης ευημερούσας πατρίδας», αλλά στην νομιμοποίηση των τετελεσμένων των δύο βάρβαρων Τουρκικών Εισβολών που συνεχίζονται και στην τελική τουρκοποίηση της πατρίδας μας. Και το γνωρίζεις πολύ καλά.

Ούτε στις «αρχές και αξίες του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 στον οποία προσέφερε ανυπολόγιστη συνεισφορά»

Μίλησες για «μίμηση του φωτεινού της παραδείγματος», και της  υποσχέθηκες με το χέρι στο φέρετρο:

«Να γνωρίζεις αγαπημένη μας Κλαίρη ότι…οι δικές σου μάχες θα αποτελέσουν τον φάρο που θα καθοδηγεί τα βήματα των δικών μας αγώνων, μέχρι να μπορούμε, όπως εσύ οραματίστηκες, να περπατάμε ελεύθεροι σε κάθε σπιθαμή τούτου του τόπου.

Είπες ότι αυτό «που καθόρισε την Κλαίρη Αγγελίδου ως άνθρωπο και διαχρονικά τον βηματισμό της διαδρομής της, ήταν το όραμα μιας ελεύθερης και ευημερούσας πατρίδας».

Αναμένουμε να κάνεις πράξεις τις υποσχέσεις σου.  Γιατί και εσένα η ιστορία θα σε καθορίσει ως άνθρωπο, ως Πρόεδρο ως Έλληνα της Κύπρου με τις πράξεις σου.

Τόλμησε την υπέρβαση. Που δεν τόλμησαν οι προκάτοχοί σου είτε από τριτοκοσμικό «φόβο» των Βρετανών είτε από  τυφλή υπακοή  προς τους Βρετανούς (θυμήσου τον ανελέητο αποικιοκράτη αλαζόνα και την ομάδα του Alan Duncan στο Κραν Μοντανά, τον «προδομένο» Μatthew Kidd) φέρε μπροστά σου την Κλαίρη Αγγελίδου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here