Μπούμερανγκ η Δήθεν σκευωρία Novartis για την Kυβέρνηση.

0
239

Καίρια ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις από την κυβέρνηση, θέτει το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, στον απόηχο της κατάθεσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Μπούμερανγκ η δήθεν σκευωρία Novartis για την κυβέρνηση

Ερωτήματα που αφορούν στη λειτουργία της Δημοκρατίας στη χώρα σε σχέση με μία υπόθεση την οποία ήδη διεθνείς οργανισμοί έχουν στηλιτεύσει.

Χαρακτηριστική περίπτωση του ΟΟΣΑ που με πρόσφατη έκθεσή του καθιστά την Κυβέρνηση ουσιαστικά υπόλογη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του σκανδάλου NOVARTIS, αναφερόμενη μάλιστα σε αντίποινα κατά των πληροφοριοδοτών και σε απόπειρες αποκάλυψης της ταυτότητάς τους.

Τονίζοντας παράλληλα ότι αυτά έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά, γιατί αποτρέπουν όσους θα μπορούσαν να καταγγείλουν πράξεις διαφθορά.

Πλέον οι αποκαλύψεις της εφημερίδας αποτελούν μείζον πολιτικό θέμα καθώς φέρνουν στο φως το ότι η βασική πηγή του για τα ρεπορτάζ της για την υπόθεση ήταν ο προστατευόμενος τότε μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος είχε διατελέσει επί μακρόν (2004-2014) άτυπος σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα ο τελευταίος είχε πληροφορήσει τον Κ. Βαξεβάνη, που έχει στη διάθεσή του γραπτά μηνύματα και απομαγνητοφωνήσεις, για το «Harvard Project», δηλαδή το πρόγραμμα χρηματισμού πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα από τη NOVARTIS, το οποίο ανερχόταν, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ. Και δεν είναι παρά μία από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εδώ και πάνω από τέσσερις ημέρες, πολιτικά και ηθικά έκθετη και αυτό παρά το γεγονός της οργανωμένης ομερτά των συστημικών καναλιών, που, εκμεταλλευόμενα και το πλούσιο αστυνομικό δελτίο των ημερών, περνάνε στο…ντούκου αυτή την σπουδαία υπόθεση, όπως άλλωστε έκαναν έως ότου το σκάνδαλο σε ΗΠΑ και Ευρώπη της NOVARTIS μετατραπεί στην Ελλάδα από τη γαλάζια Κυβέρνηση, σε…«σκευωρία».

Πάντως η γαλάζια σιωπή είναι γλαφυρή. Αποκαλύπτει το γιατί το Υπουργικό Συμβούλιο παρέπεμψε, με ευθύνη του Πρωθυπουργού, την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής οδηγίας για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, στις Ελληνικές καλένδες!…

Υ.Γ. Στο πλευρό του Βαξεβάνη ο κόσμος μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις για τη Novartis.

Όταν η Κυβέρνηση πήρε απόφαση να κατηγορήσει τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, σχετικά με τις αποκαλύψεις της υπόθεσης Novartis δεν υπολόγισε πως οι πολίτες πάντα θα στέκουν στο πλευρό όσων αγωνίζονται και ρισκάρουν για την αλήθεια.

Τη Δευτέρα, 11 Απριλίου ο Βαξεβάνης μίλησε στο Kontra24 και στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη αποκαλύπτοντας όλες τις υπόγειες μεθοδεύσεις και τα στημένα παιχνίδια πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τον ρόλο τους σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα μετά την μεταπολίτευση.

Οι πολίτες ακόμα πιο δυνατά στο πλευρό του Κώστα Βαξεβάνη απαιτούν να βγουν όλα στο φως και να τιμωρηθούν οι ένοχοι…και αυτό ακριβώς πρόκειται να γίνει!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here