Νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ο Ντόναλντ Τραμπ.

0
474

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη σήμερα ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον τηλεφώνησε στον Ντόναλντ Τραμπ και παραδέχτηκε την ήττα της.

«Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών. Είναι η ώρα να γιατρέψουμε τις πληγές του διχασμού. Θα διπλασιάσουμε την οικονομία και θα την ενισχύσουμε παντού» …..είπε στις πρώτες του δηλώσεις.

Οριστικά πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς κέρδισε και το Ουισκόνσιν. Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κατάφερε βαρύ πλήγμα στην Κλίντον κερδίζοντας στη Φλόριντα και στη Βόρεια Καρολίνα, δύο Πολιτείες κρίσιμης σημασίας, που του εξασφάλισαν 44 εκλέκτορες.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος επικράτησε και στην Πενσιλβάνια, εξασφαλίζοντας τις 20 εκλεκτορικές ψήφους αυτής της Πολιτείας.

«Επείγει ο στόχος ανοικοδόμησης του έθνους. Έχουμε τρομερό δυναμικό αναξιοποίητο. Κάθε Αμερικανός θα μπορεί να υλοποιήσει το όνειρο του.

Οι ξεχασμένοι πολίτες αυτής της χώρας δεν θα είναι πλέον ξεχασμένοι…..Θα ξαναχτίσουμε νοσοκομεία, σχολεία και τις υποδομές. Θα γίνουν οι καλύτερες στον κόσμο.

Θα δώσουμε εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Θα φροντίσουμε τους σπουδαίους βετεράνους μας. Θα αρχίσουμε ένα πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης. Θα καλέσουμε τους καλύτερους για να μας βοηθήσουν.

Έχουμε σπουδαίο πρόγραμμα για να φτιάξουμε την ισχυρότερη οικονομία. Θα συμβιώσουμε ειρηνικά με όλα τα έθνη που θέλουν να συμβιώσουν ειρηνικά με μας»……ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ.

Και πρόσθεσε: «Δεν θα συμβιβαζόμαστε με τη δεύτερη θέση σε τίποτε. Πρόκειται να ονειρευτούμε ξανά για τη χώρα μας μεγάλα πράγματα. Θα είμαστε δίκαιοι με όλους τους λαούς και τα έθνη. Δεν θέλουμε εχθρότητα. Θέλουμε συνεταιρισμό όχι αντιπαλότητα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε τους γονείς του «που τον βλέπουν από εκεί ψηλά. Ήταν σπουδαίοι, υπέροχοι από κάθε άποψη» είπε. Παράλληλα ευχαρίστησε την οικογένειά του: «Σας ευχαριστώ που με ανεχτήκατε», είπε, ενώ ευχαρίστησε και τον πρώην δήμαρχο της Ν. Υόρκης Ρ.Τζουλιάνι.

Νωρίτερα ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πένς μιλώντας στο Χίλτον είπε για τον Τραμπ: «Είναι μια ιστορική βραδιά. Κέρδισε ο πρωταθλητής».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here