Νέο επεισόδιο με τουρκικό υποβρύχιο να εκδιώκει σκάφος του ΛΣ/ΕΛΛΑΚΤ από τα εθνικά χωρικά ύδατα!!

0
231

Νέο επεισόδιο με τουρκικό υποβρύχιο να «παρεμβαίνει» υπέρ των Τούρκων…..ψαράδων για να εκδιώξει σκάφος του ΛΣ/ΕΛΛΑΚΤ από τα εθνικά χωρικά ύδατα καταγράφηκε και μάλιστα στην περιοχή των Ιμίων, όπου η Άγκυρα από το 1996 και μετά τη θεωρεί «γκρίζα ζώνη» και συχνά πυκνά φροντίζει με την παρουσία πολεμικών πλοίων να τονίζει την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Από ελληνικής πλευράς και συγκεκριμένα το ΓΕΕΘΑ με άνωθεν εντολή, από την κυβέρνηση και ειδικότερα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απέκρυψαν το περιστατικό, προφανώς εντάσσοντας το και αυτό στη τακτική του στρουθοκαμηλισμού και της μη κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο ελλείψει πολιτικής βούλησης για αποφασιστική αντίδραση προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Έχουν επιπλέον έναν λόγο στην ελληνική κυβέρνηση να περάσει προς τα έξω και αυτό το συμβάν, όπως και το προηγούμενο στην Κω, ως «ανύπαρκτο» για να μην διαταραχθεί το κλίμα τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρνουν στην Αθήνα τον Αχμέτ Νταβούτογλου για να αραδιάσει και από ελληνικού εδάφους τις αξιώσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Το νέο επεισόδιο λοιπόν με το τουρκικό υποβρύχιο συνέβη στις 22/11/2014 και κρατήθηκε μυστικό!

Την ώρα που σκάφος του ελληνικού ΛΣ/ΕΛΛΑΚΤ παρενέβη προκειμένου να απομακρυνθούν Τούρκοι ψαράδες που ψάρευαν στα Ίμια εντός ελληνικών χωρικών υδάτων εμφανίστηκε το τουρκικό υποβρύχιο σε απόσταση μικρή από τις ακτές των Ιμίων για να τους… υπερασπιστεί!

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να απομακρυνθεί το σκάφος του Λιμενικού και οι Έλληνες ψαράδες που βρίσκονταν την ώρα εκείνη στην περιοχή.

Το περιστατικό έληξε χωρίς να υπάρξει κάποια περαιτέρω κλιμάκωση, ωστόσο καταγράφηκε ως μία ακόμη τουρκική πρόκληση στο κεφάλαιο αμφισβήτησης της περιοχής των Ιμίων και της θεώρησης περί «γκρίζων ζωνών».

Από την πλευρά τους τα τουρκικά ΜΜΕ που έδωσαν ιδιαίτερη έκταση στο περιστατικό επιχειρήσαν να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο και να ισχυριστούν πώς οι Έλληνες ψαράδες και το σκάφος του ΛΣ/ΕΛΛΑΚΤ ήταν αυτοί που παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα και ανάγκασαν το τουρκικό υποβρύχιο να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Οι Τούρκοι λοιπόν συνεχίζουν να προκαλούν στο Αιγαίο και από ελληνικής πλευράς κάνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα τη στιγμή που ετοιμάζεται ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος να μεταβεί στην Άγκυρα για τις προετοιμασίες του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 5-6 Δεκεμβρίου 2014.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου του στρώνει το χαλί και στέλνει μηνύματα στην Ελληνική Κυβέρνηση για τις διαθέσεις του λέγοντας πώς η Τουρκία έχει και αυτή δικαίωμα να κάνει έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ, όπως έχει και η Κύπρος και απειλεί εμμέσως πλην σαφώς και με πόλεμο σε περίπτωση που αποκλειστεί η Τουρκία από τους υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο.

Επισήμανε μάλιστα πώς τις τουρκικές αξιώσεις θα τις θέσει στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά την συνάντηση τους στην Αθήνα.

Κατά τα άλλα η ελληνική κυβέρνηση αναζητεί πλαίσιο συνεννόησης με αυτούς που προκαλώντας φτάνουν μέχρι το Σούνιο!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here