ΝΕΑ τεχνική αυξητικής-ανόρθωσης μαστών για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην Ελλάδα!

0
313

Ακόμη μία πρωτοποριακή τεχνική πλαστικής του στήθους χρησιμοποιείται πλέον από το 2017 και στην χώρα μας. Πρόκειται για ανόρθωση χωρίς τομές των ελαφρώς χαλαρών μαστών με την χρήση ενός νέου ιατρικού εμφυτεύματος.

Η νέα τεχνική αυξητικής-ανόρθωσης μαστών με την χρήση ενός εντελώς νέου τύπου εμφυτεύματος μαστών, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κλινική του πλαστικού χειρουργού Ιωάννη Λύρα από τον ίδιο τον ιατρό, ο οποίος ως επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας και εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης σχολής αισθητικής και επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής είναι ένθερμος υποστηρικτής των πρωτοποριακών τεχνολογικών βελτιώσεων στην ειδικότητά του.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε για απολύτως πρώτη φορά στην Ελλάδα χειρουργική πλαστική επέμβαση μαστών με χρήση ενός νέου τύπου ιατρικού εμφυτεύματος το οποίο έχει την επαναστατική επικάλυψη από μικροσπόγγο πολυουρεθάνης που αποτρέπει τελείως την πιθανότητα εμφάνισης σκληρυντικής ινώδους κάψας στο μέλλον. 

Το νέο αυτό ειδικό εμφύτευμα είναι Ευρωπαϊκής προέλευσης και απόλυτα ασφαλές, διότι η τεχνική του δομή είχε προηγουμένως επί μακρόν χρησιμοποιηθεί από βραζιλιάνους πλαστικούς χειρουργούς στην παγκόσμια πρωτεύουσα της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής το Ρίο ντε Τζανέιρο και σε ολόκληρη την Βραζιλία.

Εκεί είχε χρησιμοποιήσει τους παλαιότερους τύπους αυτής της κατηγορίας ιατρικών εμφυτευμάτων και ο Δρ. Ι. Λύρας ως βοηθός τότε του πατέρα της μοντέρνας πλαστικής χειρουργικής, Καθηγητή Ivo Pitanguy, ο οποίος και χρησιμοποιούσε παρεμφερή εμφυτεύματα στην πανεπιστημιακή κλινική του. Ακολούθως χρησιμοποιήθηκε πολύ και στην Γερμανία και την Ιταλία.

Η νεαρή Ελληνοκύπρια κυρία στην οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η συγκεκριμένη νέα τεχνική ταξίδεψε στην Ελλάδα από την Κύπρο για να χειρουργηθεί στην κλινική μας την οποία επέλεξε μετά από μακρά περίοδο μελέτης των δεδομένων και των προτάσεων διαφόρων ιατρών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ασθενής είχε προηγουμένως επισκεφθεί και άλλες κλινικές, ορμώμενη από το Μαϊάμι των ΗΠΑ όπου και διέμενε επί 12 χρόνια στο παρελθόν. 

Ήταν ένα πολύ δύσκολο περιστατικό διότι η ασθενής είχε πριν πολλά χρόνια χειρουργηθεί απο άλλον πλαστικό χειρουργό με χρήση παλαιότερου τύπου εμφυτευμάτων μαστών τα οποία τελευταία είχαν υποστεί αλλοιώσεις που επέβαλαν την προσεκτική αντικατάστασή τους. 

Ταυτόχρονα η ασθενής 40 ετών είχε υποστεί και χαλάρωση στήθους λόγω απώλειας κιλών σωματικού βάρους που επέβαλε και ταυτόχρονη ή καθυστερημένη χειρουργική ανόρθωσης των μαστών της. Η ασθενής όμως δεν επιθυμούσε τις εξωτερικές τομές-ουλές που συνοδεύουν την ανόρθωση μαστών.

Αποφασίστηκε λοιπόν η χρήση του ειδικού νέου εμφυτεύματος που καλύπτει όλες αυτές τις ανάγκες ταυτόχρονα χωρίς μαστοπηξία και ρυθμίζει όλα τα θέματα αυτού του τύπου των ειδικών προβληματικών περιστατικών.

Τα 2 εμφυτεύματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι νέου "σταγονοειδούς-στρογγυλού" σχήματος και μας βοήθησαν:

1) να δημιουργήσουμε στήθος σχήματος «σταγόνας» χωρίς όμως κίνδυνο περιστροφής, 

2) με πολύ ικανοποιητική προβολή του κάτω πόλου που καλύπτει την χαλάρωση μαστών 

και ταυτόχρονα 

3) με το μαλακό περίβλημα της πολυουρεθάνης που εγγυάται την απίστευτα ευχάριστη αίσθηση φυσικής αφής του νέου στήθους. 

Επίσης: 

4) το νέο εμφύτευμα έχει στο εσωτερικό του διπλή γέμιση με συνεκτική γέλη δύο συστάσεων που εγγυάται την αποφυγή των αντιαισθητικών γραμμώσεων στο ντεκολτέ ή στους πλάγιους πόλους ειδικά στις αδύνατες γυναίκες χωρίς επαρκή ιστική κάλυψη του θώρακά τους.

Τα εμφυτεύματα τοποθετήθηκαν με την ανώδυνη άσηπτη τεχνική «dual plane, non touch-no pain».

Η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχής και η ασθενής έφυγε το βράδυ για το ξενοδοχείο της χωρίς καθόλου πόνο. Την επόμενη ημέρα έγινε αλλαγή στο ιατρείο και αναχώρησε για την Κύπρο. Η μετεγχειρητική πορεία και εξέλιξη μέχρι στιγμής είναι εκθαμβωτική.

Όπως είπε μετά την αίσια έκβαση της νέας θεραπευτικής μεθόδου ο Δρ. Ι. Λύρας «η νέα τεχνολογία μας βοήθησε να λύσουμε δύσκολα προβλήματα αισθητικής προς όφελος της ασθενούς που μας εμπιστεύτηκε και όλων των ασθενών με ανάλογα προβλήματα αισθητικής του στήθους».

Ο Δρ. Ι. Λύρας προσέθεσε «θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε την επιτυχημένη νέα αυτή τεχνική στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης και την Λευκωσία Κύπρου όπου χειρουργούμε στις γυναίκες που την χρειάζονται και που έρχονται σε εμάς από ολόκληρο τον κόσμο.

Προσοχή όμως, το κάθε περιστατικό που ζητά την βοήθεια του πλαστικού χειρουργού είναι διαφορετικό και ως εκ τούτου απαιτεί την χρήση διαφορετικής προσωποποιημένης τεχνικής, ταιριαστής ανά περίπτωση, κάτι που με την μακρόχρονη εμπειρία μας στο συγκεκριμένο αντικείμενο, σεβόμαστε απολύτως όταν αξιολογούμε τις ανάγκες των γυναικών που μας επισκέπτονται. Όλες οι τεχνικές είναι χρήσιμες για το κατάλληλο περιστατικό πάντοτε αναλόγως με την σωστή ένδειξη».

Τα καλά νέα έρχονται για να χαροποιήσουν ακόμη περισσότερο τις γυναίκες που επιλέγουν την αισθητική πλαστική για να λύσουν προβλήματα εμφάνισης του προσώπου και τους σώματός τους.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ……

Dr Ιωάννης Λύρας

Αισθητικός, επανορθωτικός και laser πλαστικός χειρουργός
Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here