ΝΕΟ πρόγραμμα «Οι κάλτσες μας αλλιώς. Όλοι Ίσοι – Όλοι Διαφορετικοί» στα νηπιαγωγεία Κηφισιάς.

0
283

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, Πανελλήνια Ημέρα για την Πρόληψη του Σχολικού Εκφοβισμού, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς «Προνόη» σε συνεργασία με την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας ΠΕ Β΄ Αθήνας, Ε. Σιαφαρίκα, υλοποίησε στα νηπιαγωγεία της Κηφισιάς το νέο του πρόγραμμα με τίτλο «Οι κάλτσες μας αλλιώς. Όλοι Ίσοι – Όλοι Διαφορετικοί».

Πρόκειται, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Κέντρου Πρόληψης, για μια βραχεία παρέμβαση που στοχεύει στην πρόληψη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού μέσα από την ευαισθητοποίηση των παιδιών στις έννοιες της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας.

Στο πλαίσιο της δράσης τα παιδιά και οι νηπιαγωγοί είχαν προσκληθεί να φοράνε διαφορετικές κάλτσες οι οποίες αποτέλεσαν και το ερέθισμα για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες. 

Στόχος των δραστηριοτήτων αυτών ήταν να δείξουμε στα παιδιά ότι είναι σημαντικό να χαιρόμαστε και να αξιοποιούμε τη μοναδικότητά και τη διαφορετικότητά μας και ότι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, το νοιάξιμο του ενός για τον άλλο είναι απαραίτητα συστατικά για να είμαστε όλοι μέσα στην ομάδα χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Η παρέμβαση «Οι κάλτσες μας αλλιώς. Όλοι Ίσοι – Όλοι Διαφορετικοί» υλοποιήθηκε με βιωματικό τρόπο στα τμήματα από τα στελέχη και τους εθελοντές του Κέντρου Πρόληψης με την ταυτόχρονη παρουσία των νηπιαγωγών. 

Συνολικά συμμετείχαν στο πρόγραμμα 10 νηπιαγωγεία και 372 μαθητές από το 1ο, 3ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς και το 1ο, 2ο και 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Ερυθραίας.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργά και με ενθουσιασμό στο πρόγραμμα και δήλωσαν ότι τους άρεσε πολύ η δράση και ευχήθηκαν να υπάρχει και συνέχεια στην συνεργασία.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here