Ανυπόστατη καταγγελία Δημότη Κηφισιάς;

0
353

Μας κοινοποιήθηκε η κάτωθι καταγγελία δημότη Κηφισιάς προς δημοσίευση:

<< Κύριοι,

προ ημερών διαπίστωσα στην οδό Αγ. Δημητρίου 18, δίπλα στον Μητροπολιτικό ναό, ότι υπήρχαν τρεις (!) κάδοι απορριμμάτων επάνω σε ειδική δίοδο για τυφλούς. Έστειλα τρία emails στον Δήμαρχο Κηφισιάς, αλλά αδιαφόρησε παντελώς και δεν μου απάντησε, ούτε και έκανε τίποτα για να τα αποσύρει ΑΜΕΣΑ.

Όταν, μετά παρέλευση ημερών, ξαναπέρασα από το σημείο και είδα ότι ακόμη υπήρχαν, δημοσιοποίησα το γεγονός στο διαδίκτυο και κατήγγειλα δημοσίως την αδιαφορία του Δημάρχου. Ενημερώθηκαν άμεσα προφορικά δύο αντιδήμαρχοι, οι οποίοι απάντησαν «και πού να τους βάλουμε;». 

Σήμερα το πρωί που πέρασα πάλι από το σημείο και υπήρχαν ακόμη, τηλεφώνησα στο 100. Τους ανέφερα το γεγονός και μου είπαν ότι αυτοί δεν μπορούν να τους μεταφέρουν και είναι δουλειά του Δήμου Κηφισιάς. 

Τους είπα ότι ο δρόμος είναι στενός, αλλά με μεγάλη κυκλοφορία και σκοπεύω, την επόμενη φορά που θα περάσω και θα είναι ακόμη οι κάδοι εκεί, να τους μετακινήσω εγώ στη μέση του δρόμου, να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος, μπας και ενδιαφερθεί κάποιος αρμόδιος. 

Επίσης τους είπα ότι γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι σωστό, αλλά προτιμώ να δημιουργηθεί αναστάτωση στην κυκλοφορία οχημάτων, παρά να σκοτωθεί κάποιος τυφλός που θα περάσει από εκεί. 

Κα είναι βέβαιο ότι θα σκοτωθεί, διότι, αν πέσει επάνω τους ή θα πέσει κάτω ο ίδιος ο τυφλός ή θα λοξοδρομήσει, οπότε και στις δύο περιπτώσεις θα είναι μέσα στη μέση του δρόμου, άρα θα χτυπηθεί από αυτοκίνητο.

Μετά 3 ώρες ξαναπέρασα και είχαν απομακρυνθεί οι 2 κάδοι. Ελπίζω να μετακινήσουν και τον επόμενο, αλλιώς θα το κάνω εγώ.

Βεβαίως το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι ότι ήταν εκεί οι κάδοι, αλλά ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι πρόβλημα.

Ε. Σημαντήρης >>

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ της εφημερίδας Kifisia Press:

Κατόπιν έρευνας του περιστατικού πληροφορηθήκαμε, από το γραφείο του εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου καθαριότητας, ότι οι εν λόγω κάδοι χρησιμοποιούνται από το παραπλήσιο εστιατόριο πολυτελείας ΖΑΜΠΡΙ. 

Κάθε βράδι η ώρα 02.00πμ ο εστιάτορας βγάζει τους κάδους έξω για να περάσει το απορριμματοφόρο του Δήμου γύρω στις 04.00πμ να τους αδειάσει. Γύρω στις 09.00πμ ο εστιάτορας επανατοποθετεί τους κάδους στον χώρο του.

Συνεπώς ΔΕΝ υπάρχουν οι κάδοι απορριμμάτων, στην ειδική δίοδο για τυφλούς στην οδό Αγ. Δημητρίου 18, δίπλα στον Μητροπολιτικό ναό, από η ώρα 09.00 το πρωί μέχρι 02.00 μετά τα μεσάνυκτα!!

Φαίνεται ότι ο κ. Σημαντήρης του αρέσει να κάνει καθημερινά ενωρίς το πρωί μια βόλτα για καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού του ή σηκώθηκε κάποιο πρωινό πριν την 9η πρωινή και φωτογράφησε του κάδους!…..για να δημιουργήσει, εκ του μη όντως, θέμα!!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here