Νυχτερινή Τροπολογία φτιάχνει ΕΥΠ στα μέτρα της Μαξίμου Α.Ε.

0
304

Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία (Υπουργείο Εσωτερικών) το βράδυ της Παρασκευής (10/12) σε άσχετο νομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία περίπου 200 υπάλληλοι της ΕΥΠ που δεν είναι αρεστοί στη διοίκηση μετατάσσονται σε θέσεις πολιτικού προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς παράγοντες του Συλλόγου Εργαζομένων της ΕΥΠ, στόχος της εν λόγω τροπολογίας είναι η «απαλλαγή της υπηρεσίας από στελέχη διαφορετικού πολιτικού προσανατολισμού από αυτόν της κυβέρνησης».

Θυμίζουμε πως οι εν λόγω υπάλληλοι από το καλοκαίρι του 2019 είχαν τεθεί όλοι σε υπηρεσίες-ψυγείου.

Επιβεβαίωση των αποκαλύψεων της ΕΦ.ΣΥΝ.

Στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο συνάδελφος Δημήτρης Τερζής είχε γράψει λίγο καιρό πριν για το νέο προεδρικό διάταγμα που βρίσκεται στο ΣτΕ και αφορά τις νέες προσλήψεις στην ΕΥΠ και για τον διαγωνισμό που θα τρέξει αρχές του 2022, με κύριο χαρακτηριστικό την παράκαμψη του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, το προσχέδιο αυτό ανατρέπει κάθε πρόνοια που είχαν θεσπίσει οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα όσο και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τον τρόπο αξιολόγησης του νέου προσωπικού.

Η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ δεν άργησε να έρθει καθώς όπως φαίνεται με αυτές τις «εκκαθαρίσεις» το σχέδιο προχωράει κανονικά ώστε να δημιουργηθεί μια ΕΥΠ εντελώς «γαλάζιων» προδιαγραφών σε υπηρεσία εξυπηρέτησης της προσωπικής ατζέντας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Φυσικά, η αιτιολογική έκθεση για τις μετατάξεις φέρει το περιτύλιγμα της «ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού Ελληνικής Αστυνομίας» με μετάταξη σε αυτήν «έμπειρου πολιτικού προσωπικού που διαθέτει απαραίτητη τεχνογνωσία που άπτονται της αποστολής της, όπως συλλογή και ανάλυση πληροφοριών, σχετικών πρόληψη απειλών από εγκληματική δράση ατόμων και ομάδων».

Χρ. Σπίρτζης: Δεν θα σας αφήσουμε να συνεχίσετε…

«Θέτουν την ΚΥΠ Μητσοτάκη, πάνω από την εθνική ασφάλεια…» το πρώτο σχόλιο του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Χρήστου Σπίρτζη που καλεί «τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας μας, ακόμη και όσων εντάσσονται στη ΝΔ να αναλογιστούν τον επικίνδυνο αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Και μεταξύ άλλων καταλήγει: «Κύριοι του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, δεν θα σας επιτρέψουμε να επιστρέψετε την Ελλάδα, στις μαύρες εποχές του φακελώματος και των χαφιέδων. Δεν θα σας αφήσουμε να συνεχίσετε, μαζί με το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου της χώρας μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here