Οι εγκλωβισμένοι άμαχοι της Μαριούπολης καταγγέλλουν ότι χρησιμοποιήθηκαν ως Ανθρώπινες Ασπίδες.

0
250

Και οι 46 άμαχοι που εκκενώθηκαν από το Azovstal αρνήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες να πάρουν το κίτρινο λεωφορείο για τις ελεύθερες περιοχές της Ουκρανίας. Όλοι επέλεξαν το Ρωσικό Κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τα Ρωσικά Μέσα δημοσίευσαν συνεντεύξεις που δείχνουν τους αμάχους να καταγγέλλουν ότι οι Ουκρανοί τους κρατούσαν παρά την θέλησή τους εγκλωβισμένους μέσα στο εργοστάσιο.

«Η Ουκρανία ως κράτος, πέθανε για μένα. Ήμουν πολύ προσβεβλημένη που μας το έκαναν αυτό». Η γυναίκα που κατάφερε να βγει από το Azovstal είπε:

Ο Ουκρανικός στρατός δεν επέτρεψε στους αμάχους να φύγουν. Γνώριζε από τα ραδιοφωνικά μηνύματα ότι τα Ρωσικά στρατεύματα παρείχαν ανθρωπιστικούς διαδρόμους, αλλά η ΑΖΟΦ δεν επέτρεπε στους αμάχους να περάσουν από αυτούς.

«Η οικογένειά μας αποφάσισε ομόφωνα-Δεν θα επιστρέψουμε στην Ουκρανία».

Φυσικά, αυτή είναι η ενημέρωση που έρχεται από Ρωσικές πηγές. Παραμένει όμως ερωτηματικό γιατί τα μεγάλα κανάλια της Δύσης που έχουν ανταποκριτές δεν κάλυψαν την συγκεκριμένη εκκένωση και έδειξαν αποσπασματικά πλάνα από τις δηλώσεις.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το δράμα των ασυνόδευτων παιδιών που περνούν τα σύνορα για να σωθούν | in.gr

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι πολίτες θα αποφάσιζαν αν θα κατευθυνθούν στην ελεύθερη Ουκρανία ή στις περιοχές που ελέγχονται από τις Ρωσικές δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here