Οι Τουρκικοί Βαλλιστικοί Πύραυλοι Bora-2 και το ΕΓΚΛΗΜΑ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην προμηθευτεί Scalp Naval.

0
197

Στέρησαν από το ΠΝ την δυνατότητα κρούσης μέχρι την Άγκυρα…λόγω Αμερικανικής παρέμβασης!!

Η Τουρκία από χθες απέκτησε την δυνατότητα πλήγματος σε κάθε σημείο της Ελληνικής επικράτειας μετά την επιτυχημένη δοκιμή του Bora-2, («Τυφώνας») ένα βλήμα MRBM στην κατηγορία των μεσαίου (άνω των 500χλμ.) βεληνεκούς Βαλλιστικών Πυραύλων.

Εν ολίγοις η Τουρκία επιχειρεί να εκφοβίσει την Ελλάδα με ακραίο επιθετικό οπλοστάσιο την στιγμή που στην Αθήνα οι εξοπλισμοί γίνονται με σκοπό την…άμυνα.

Καμία δυνατότητα επίθεσης και σοβαρής κρούσης δηλαδή.

Και εδώ έρχεται να «κουμπώσει» η Εγκληματική Επιλογή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην προχωρήσει μαζί με τις φρεγάτες Belharra και την παραγγελία πυραύλων Scalp Naval.

Όπως ήδη είναι γνωστό οι Γαλλικές Belharra έχουν παραγγελθεί χωρίς την προμήθεια στρατηγικών πυραύλων Scalp Naval και χωρίς τους απαιτούμενους εκτοξευτές, ώστε αν μία κυβέρνηση αλλάξει γνώμη στο μέλλον, να μπορεί να τους προμηθευτεί και να τους χρησιμοποιήσει.

Οι Γαλλικοί υπέρ-πύραυλοι μπορούν να εκτοξευτούν από υποβρύχια, με εμβέλεια 1000 χλμ αλλά και από πλοία με εμβέλεια άνω των 1000χλμ., ενώ φέρουν κεφαλή βάρους 500 κιλών.

Με άλλα λόγια, μία Ελληνική Belhara θα μπορούσε να εκτοξεύσει έναν πύραυλο ο οποίος μπορεί να πλήξει στόχο στην Άγκυρα.

Η διαμόρφωση των πλοίων θα μπορούσε να περιλαμβάνει 24 Aster 30 και 8 Scalp Naval ενώ η σημερινή και τελική διαμόρφωση λόγω άρνησης των ΗΠΑ (οι Γάλλοι το λένε αυτό) είναι με 32 Aster 30.

Σύμφωνα με τους Γάλλους υπήρξε παρέμβαση από την Αμερικανική παρέμβαση και έτσι ο Scalp δεν προτάθηκε ξανά στην Ελλάδα καθώς οι ΗΠΑ δεν ήθελαν να έχουν οι Έλληνες πολύ ανώτερο οπλισμό σε σχέση με την Τουρκία.

Έτσι και αφού η στάση των ΗΠΑ δεν έχει μεταβληθεί το ΠΝ επέλεξε τέσσερις Α50 και κανένα Α70, με την δικαιολογία, ότι τάχα είναι «πολυτέλεια» να αποκτήσουμε MdCN και «οκτώ πυραυλάκια δεν κάνουν την διαφορά»!

Έτσι αν τοποθετούσαν SYLVER A70 και ας μην έπαιρναν τώρα MdCN ποιος θα εγγυόταν ότι στο μέλλον κάποια άλλη Ελληνική κυβέρνηση δεν θα προχωρούσε στην παραγγελία τους;

Για αυτό ακριβώς το λόγο για να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα ΔΕΝ θα αποκτήσει ποτέ βλήματα MdCN δεν επέτρεψαν την τοποθέτηση εκτοξευτών Α70 στις φρεγάτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here