Ολική επιστροφή στη διαπλοκή…στους εθνικούς εργολάβους τα δίνει όλα η κυβέρνηση!

0
434

Την ολική επιστροφή στη διαπλοκή και στο καθεστώς συναλλαγής ανάμεσα στην πολιτική εξουσία και τους…εθνικούς εργολάβους σηματοδοτεί η απόφαση της κυβέρνησης να χαρίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο με πρόσχημα την αλλαγή της σύμβασης για τον σταθμό Βενιζέλος του μετρό Θεσσαλονίκης που έχει αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρηση του έργου.

Πρόκειται για μία συναλλαγή που συνδέεται με τα διόδια της Αττικής Οδού. Η κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται την Αττική Οδό πάγωσε την αύξηση των διοδίων μετά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να έχει προνομιακή μεταχείριση σε μία σειρά άλλα έργα.

Στην ουσία η κοινοπραξία θα κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τη συναλλαγή αυτή, εξασφαλίζοντας στο πολλαπλάσιο την απώλεια εσόδων από το πάγωμα των διοδίων.

Ο ίδιος κατασκευαστικός όμιλος κατάφερε μέσα σε χρόνο ρεκόρ να αναδιαρθρώσει δανεισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων στις τράπεζες, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων δεν έχει καν πρόσβαση στον τραπεζικό τομέα.

Τσίπρας: Επιστροφή της διαπλοκής και των «δώρων» στους εργολάβους

«Δώρο του κ. Μητσοτάκη στον νέο εθνικό εργολάβο και επιστροφή στη διαπλοκή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την απόφαση του πρωθυπουργού για επιλογή της λύσης της απομάκρυνσης των αρχαίων από το Σταθμό Βενιζέλος του Μετρό Θεσσαλονίκης και της επανατοποθέτησής τους.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντησή του με μέλη της Κίνησης Πολιτών για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενημέρωση που είχε, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της σχετικής απόφασης του πρωθυπουργού για τον Σταθμό Βενιζέλος από το βήμα των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε:

«Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μία γκάφα, για μια προχειρότητα από την πλευρά του πρωθυπουργού, ο οποίος ήρθε στη ΔΕΘ και έδωσε “πάσα” στον νέο εθνικό εργολάβο, παραδεχόμενος καθυστερήσεις που δεν υπάρχουν.

Εγώ θα έλεγα ότι δεν πρόκειται για γκάφα, ούτε για προχειρότητα, ούτε για ερασιτεχνισμό, αλλά για ένα πολύ σημαντικό και ωραία δώρο στον νέο εθνικό εργολάβο, ο οποίος από αυτή την καθυστέρηση και στην “πλάτη” των πολιτών της Θεσσαλονίκης θα κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις, ίσως περισσότερα από όσα θα διεκδικούσε αν τον αφήναμε και δεν τον σταματούσαμε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να αυξήσει τα διόδια στην Αττική Οδό.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θέλω να μιλάω έξω από τα δόντια. Επιστρέψαμε, δυστυχώς, στην κανονικότητα της διαπλοκής και των αποζημιώσεων σε εργολάβους, στην “πλάτη”, όμως, των αναγκών των πολιτών της Θεσσαλονίκης, που επιτέλους μετά από τόσα χρόνια δικαιούνται το Μετρό και βεβαίως εις βάρος της πολιτιστικής ταυτότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης»….είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here