ΟΡΑΜΑ HELLAS.

0
814

Ενδιαφέρουσα παρουσίαση του βιβλίου του Χρίστου Αλεξόπουλου στην Κηφισιά…

Στο Δημαρχείο Κηφισιάς παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα «Δήμαρχος Β. Γκοτσόπουλος», το βιβλίο «Όραμα Hellas: 1821-2040»  (εκδ. Παπαζήση) του χρηματιστή της Wall Street Χρίστου Αλεξόπουλου.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, Στελεχών της Αυτοδιοίκησης, Επιστημόνων, Επιχειρηματιών, Δημοσιογράφων και Καλλιτεχνών.

Ο Γιώργος Θωμάκος στο βήμα.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος έκανε λόγο για έναν οραματιστή συγγραφέα που τιμά την πόλη της Κηφισιάς.

Ο πίνακας του Χρήστου Κονταρούδη που κοσμεί το εξώφυλλο στο «ΟΡΑΜΑ HELLAS».

Στη συνέχεια μίλησε ο Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος και Εικαστικός Χρήστος Κονταρούδης, ο οποίος φιλοτέχνησε και το εξώφυλλο του βιβλίου κι έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό.

Την σκηνή των ομιλητών, κοσμούσαν δυο πίνακές του εμπνευσμένοι από το βιβλίο που έχουν εκτεθεί και σε ελληνικά και ξένα μουσεία.

Γεώργιος Μούρτος, Γεώργιος Χρούσος, Χρίστος Αλεξόπουλος, Χρήστος Ζαγκλής.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του Επίτιμου Καθηγητή Στρατηγικής και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Plymouth U.K. Γεωργίου Μούρτου, που υπογράμμισε την τεράστια Γεωπολιτική Αξία της Ελλάδας μέσω της Ελληνικής γλώσσας και του κλασικού Πολιτισμού.

Μετά ο εκδότης της εφημερίδας «Αμαρυσίας» Χρήστος Ζαγκλής αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία με τον συγγραφέα, τις κοινές αξίες και αρχές αλλά και την ίδια αγωνία για τον Ελληνισμό.

Ακολούθησε στο βήμα ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής & Ενδοκρινολογίας Γεώργιος Χρούσος, που εστίασε στο ευ ζην και την ανάγκη εξελληνισμού του δυτικού καπιταλισμού.

O Σύμβουλος του Δημάρχου Δημήτριος Αγγελίδης με τον Χρίστο Αλεξόπουλο.

Την παρουσίαση έκλεισε ο συγγραφέας Χρίστος Αλεξόπουλος περιγράφοντας συνοπτικά το Τρίπτυχο των τριών Μεγάλων Ιδεών Γεωπολιτική-Πολιτισμική-Συμβολική, του Οράματος του Hellas εν όψει της 100ης επετείου του ΟΧΙ το 2040.

  • Τετραπλασιασμό της Ελληνικής Επικράτειας και Ένωσης της Ελλάδος με την Κύπρο δια της αξιοποιήσεως όλων των προβλεπομένων δικαιωμάτων μας από το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο σε Θαλάσσιες Ζώνες. Μια Ελλάδα των Δύο Κρατών και Τεσσάρων Θαλασσών βάσει του Χάρτη της Σεβίλλης και με Προσφυγή στο Δικαστήριο της ΕΕ του Λουξεμβούργου για Επικύρωση.
  • Ουδετερότητα-Ανεξαρτησία. Την Ανακήρυξη της Ελλάδας σε Ιερό Τόπο, Ελβετία της Παιδείας, Κέντρο Ειρήνης και Πολιτισμού για τη Διαμεσολάβηση και Συναδέλφωση των λαών . Δελφοί της Οικουμένης με την έγκριση του ΟΗΕ και την εγγύηση όλων των Μεγάλων Δυνάμεων για την αποφυγή μιας πυρηνικής ή κλιματικής καταστροφής.
  • Επίσημη μετονομασία της Ελλάδας στον ΟΗΕ από Geece σε Hellas, χώρα του φωτός, γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Γεώργιος Μούρτος, Μαίρη Κονταρούδη του artportal.gr, Τίνα Σγουροπούλου-Αγγελίδη, Χρίστος Αλεξόπουλος, Χρήστος Κονταρούδης, Ιλεάνα Καψώχα-Βιζάκη.

Οι ακροατές έγιναν κοινωνοί της ρεαλιστικής ουτοπίας του συγγραφέα, προβληματίστηκαν ευχάριστα και αναμείχθηκαν με τους ομιλητές στη μικρή δεξίωση που ακολούθησε.

Εν αναμονή της θετικής αντιδράσεως της Κυβερνήσεως και της Πολιτείας για την υπέρβαση της καταστροφικής φοβίας του Casus Belli του κακού γείτονα….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here