Ουρές Υπουργών για μια selfie με το Εμβόλιο…του Γιάννη Πούλλου-Documento

0
433

Ακόμα και αν δεν είστε ποδοσφαιρόφιλοι θα έχετε ακούσει τη διαχρονική ατάκα «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε να γαμ…» που συνοψίζει σε μία πρόταση τηv δράση της «Παράγκας» στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όσο και αν με ενοχλεί η κάθε άλλο παρά τιμητική αναφορά στην αγαπημένη μου ομάδα, η παραπάνω ατάκα ήταν το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας την καταγγελία του γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, Πάνου Παπανικολάου, ότι με άνωθεν εντολή ακυρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών στο «Σωτηρία» για να γίνουν σε Υπουργούς και κυβερνητικoύς παράγοντες, οι οποίοι κατέκλυσαν με τα πολυτελή αυτοκίνητά τους από το πρωί το προαύλιο του νοσοκομείου που ας σημειωθεί ότι είναι το πρώτο νοσοκομείο αναφοράς της χώρας.

Ακούγεται απίστευτο ότι πολιτικοί κάνουν στην άκρη τους υγειονομικούς για να πάρουν τη θέση τους στον εμβολιασμό. Γιατί άραγε; Προς τι τόση βιασύνη για μια…συμβολική κίνηση;

Μήπως βλέπουν κάνα κακό να έρχεται και παρακάμπτουν την επιστημονική λογική που υπαγορεύει να εμβολιαστούν πρώτοι το υγειονομικό προσωπικό και οι ευπαθείς ομάδες;

Χθες γράφαμε για τον Γερμανό Yπουργό Υγείας. Σήμερα το παράδειγμα το δίνει η Δανία. Την ώρα που στην Ελλάδα τα επιτελικά στελέχη στήνονται για μια σέλφι με τη βελόνα καρφωμένη στο μπράτσο…για να στείλουν το μήνυμα, η Πρωθυπουργός της Δανίας όταν ρωτήθηκε γιατί δεν εμβολιάστηκε ακόμη απάντησε:

«Στη Δανία αποφασίσαμε ότι οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και το προσωπικό πρώτης γραμμής των νοσοκομείων θα εμβολιαστεί πρώτα. Το κάναμε για να αποτρέψουμε σοβαρές ασθένειες και θανάτους. Από τη στιγμή που δεν ανήκω σε ομάδα υψηλού κινδύνου, θα περιμένω να έρθει η σειρά μου».

Επειδή εδώ όμως δεν είναι Δανία, αυτό που μετράει είναι οι Υπουργοί και οι παρατρεχάμενοι να εμβολιαστούν και οι άλλοι…να περιμένουν.

Την επιλογή, γιατί περί επιλογής πρόκειται, του Κυριάκου Μητσοτάκη να μετατρέψει τον εμβολιασμό σε ένα «επικοινωνιακό show» αρνούμενος παράλληλα «να πάρει αποφάσεις για τα αυτονόητα» σχολίασε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε ότι μπορεί ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών να ήταν «συμβολική κίνηση» και «ισχυρό μήνυμα», αλλά οι ουρές των υπουργών και των Γενικών Γραμματέων για μια selfie με το εμβόλιο «δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι».

Υ.Γ. Καταιγιστικός Πάνος Παπανικολάου γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και Διευθυντής Νευροχειρούργος στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη.

Κυβερνητικοί κύριοι και κυρίες εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα πριν Υγειονομικούς-Ηλικιωμένους.

Υ.Γ.1. Διεθνής διασυρμός για Υπουργούς και στελέχη της ΝΔ που παρέκαμψαν την σειρά Ιατρών και ηλικιωμένων.

Ο Διεθνής Τύπος ΒΟΑ για τη μοναδική Χώρα όπου Υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς και λοιποί κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάνουν πλιάτσικο στα εμβόλια, αντί να εμβολιαστούν πρώτα οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες όπως οπουδήποτε αλλού.

Υ.Γ.2. Πως πολιτικοί, σύζυγοι και μετακλητοί παρεισφρήσανε και εμβολιάστηκαν στην θέση των Γιατρών.

Ο Κώστας Πουλακίδας και ο Γιώργος Μιχαηλίδης αποκαλύπτουν το παρασκήνιο στο περιστατικό που συνέβη στο νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ, όπου οι Υγειονομικοί που ήταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν στις 29/12/20 και τελικά παρεισφρήσανε Υπουργοί, σύζυγοι και μετακλητοί της κυβέρνησης, οι οποίο τους πήραν την σειρά.

Υ.Γ.3. Μόσιαλος: «Αδειάζει» την κυβέρνηση για τον εμβολιασμό – Ατυχέστατες οι δικαιολογίες τους.

Ο Ηλίας Μόσιαλος με ανάρτηση στο Facebook «άδειασε» την κυβέρνηση για τον εμβολιασμό των αξιωματούχων.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός καθηγητής εξέφρασε την αντίθεση του να χορηγηθούν τα ελάχιστα εμβόλια σε λίγα κυβερνητικά άτομα, την στιγμή που δεν καλύπτουν τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής και τις ευπαθείς ομάδες που έχουν σειρά προτεραιότητας.

Μάλιστα, χαρακτήρισε ως «ατυχέστατες δικαιολογίες» την απολογία της κυβέρνησης, ύστερα από τον σάλο που ξεσήκωσε ο εμβολιασμός των κυβερνητικών αξιωματούχων.

Χαρακτηριστικά, ο Ηλίας Μόσιαλος έγραψε το εξής ΕΔΩ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here