ΟΧΙ στα νέα διόδια σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη!

0
185

Τη σφοδρή αντίθεσή τους, στην τοποθέτηση πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, που δρομολογεί το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σε συνεργασία με τους παραχωρησιούχους εργολάβους, εξέφρασαν από κοινού Περιφέρεια Αττικής, Δήμοι και Κινήματα πολιτών της Βορειοανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 21/11/2014 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Διονύσου, οι Αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Ανατολικής Αττικής Ιωάννα Στεργίου και Βόρειου Τομέα Γιώργος Μπαλάφας, καθώς και οι Δήμαρχοι Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης και η Δημοτική Σύμβουλος Ωρωπού Γιάννα Λιόντου συνυπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας, με το οποίο ζητούν την απομάκρυνση όλων των διοδίων από την Αττική.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν σημαντικά επιχειρήματα, που καθιστούν επιβεβλημένη την κατάργηση των υφιστάμενων σταθμών διοδίων, όπως είναι η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται καθημερινά οι κάτοικοι των παραπάνω Δήμων και της Β.Α. Αττικής γενικότερα, αλλά και όλοι οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου που εργάζονται στις περιοχές αυτές και χρησιμοποιούν αυτοκίνητο για τη μετακίνησή τους, καθώς και η κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται σε παράδρομους της εθνικής οδού που προκαλεί απίστευτη ταλαιπωρία σε όσους αναγκάζονται να τους χρησιμοποιούν και παράλληλα τους εκθέτει σε σοβαρό κίνδυνο.

Το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο από την προγραμματισμένη κατασκευή νέων σταθμών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο και γι’ αυτό οι δύο Αντιπεριφερειάρχες εξέφρασαν εκ προοιμίου την αρνητική διάθεση της Περιφερειακής διοίκησης σε οποιεσδήποτε εργασίες κατασκευής νέων σταθμών.

Για τους παραπάνω λόγους στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Να συσταθεί Παναττική Συντονιστική Επιτροπή αγώνα για να φύγουν τα διόδια από την Αττική, που θα αποτελείται από εκπροσώπους των Δήμων, της Περιφέρειας και της επιτροπής αγώνα των κατοίκων.

2. Να παραβρεθούν οι εκπρόσωποι των Δήμων και των κατοίκων στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των νέων σταθμών διοδίων.

3. Να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις για την κατάργηση των πλευρικών διοδίων σε όλη την Αττική και την αποτροπή εγκατάστασης νέων σταθμών διοδίων σε άλλα σημεία του νομού.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here