Ο ΑΙΣΧΡΟΣ και ΒΡΩΜΙΚΟΣ Ρόλος της Αγγλίας ανοίγει κερκόπορτα στο Αιγαίο.

0
281

Η Τουρκοφιλία του Πρωθυπουργού της Αγγλίας Μπόρις Τζόνσον…μεταδίδεται στην Άγκυρα.

Γεγονότα στο μικροσκόπιο – Σκέψη και συλλογισμός για τα όσα συμβαίνουν και όσα θα συμβούν στην εποχή της Νέας τάξης

Τουρκοφιλία αισθαντική μάλιστα και όχι πρωτοκόλλου τέτοια!…Θα πουλήσει, λέγεται, μεταχειρισμένα Eurofighter στην Τουρκία μην της λείψουν τα μαχητικά.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι ότι μετά το ΜΠΡΕΞΙΤ τα μαχητικά εξακολουθούν να παράγονται; Αν ναι γιατί; Πάντως εμείς θα πάρουμε μερικά θραύσματα των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, και πολλά μας είναι.

Μεγαλύτερο ξέπλυμα της Τουρκικής προκλητικότητας στην παρούσα φάση δεν θα υπήρχε. Πάνω στην συγκυρία η Τουρκία να ζητεί από την Ελλάδα την αμυντική από-θωράκιση των νησιών, ειδάλλως τίθεται θέμα κυριαρχίας.

Ταυτόχρονα με την τεράστια επέκταση της υφαλοκρηπίδας στο μέσον του Αιγαίου όλα είναι πλέον ξεκάθαρα των προθέσεων της Άγκυρας. Ζητάει το μισό, για την ώρα, Αιγαίο μαζί με τα Ελληνικά νησιά. Και όλα με τον πιο επίσημο τρόπο.

Επιστολές στον ΟΗΕ όσο υπάρχει εκεί ακόμα ο προθυμότατος Γκουτιέρες που αντί να επιστρέψει τις επιστολές ως ανυπόστατες τις…αναρτά.

Τυπικότατος ο Γ.Γ. του ΟΗΕ. Όσον αφορά τις παραβιάσεις από τους Τούρκους των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού, στην Κύπρο, σφυρίζει…αδιάφορα. Είναι πλέον φανερό ότι τους Τούρκους πλέον τους νοιάζει η κυριαρχία. Στην αρχή κάτι νησίδες για μαγιά και αργότερα…πάλι εδώ είμαστε. Όπως πάντα.

Βασικό μέλημα τώρα της Ελλάδας είναι αποφυγή Ιμίων του Σημίτη οποίος νόμιζε πως όλο το Ναυτικό μας, το πολεμικό, ήταν σαν τα μούτρα του Αρχηγού που είχε τότε διορίσει. Το βλέπουμε καθημερινά. Πολεμικό Ναυτικό σήμερα Υπάρχει. Όπως και τότε στα Ίμια και θα υπάρχει.

Θέλει προσοχή μεγάλη διότι έτσι και βγει με την θέληση της Ελλάδας ο Τούρκος έξω από τα τρία μίλια μετά έρχεται ο χαμός.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο Τουρκόφιλος Τζόνσον ζήτησε από τον Μητσοτάκη να μην αντιδράσει, εάν μάς επιτεθεί ο Ερντογάν.

Σε μια συνταρακτική αποκάλυψη προβαίνει ο Γιάννης Βαληνάκης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και υφυπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον.

Ειδικότερα, σύμφωνα με χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter, ο κος Βαληνάκης υποστηρίζει πως ο Βρετανός πρωθυπουργός, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μην αντιδράσει, όταν ο Ερντογάν μάς επιτεθεί στο ΝΑΤΟ»!

Όπως σημειώνει δε ο καθηγητής, οι Βρετανοί ήδη ήραν το εμπάργκο όπλων τους προς την Τουρκία και είναι έτοιμοι όχι μόνο να τούς δώσουν Eurofighter, αλλά και να «πουλήσουν» την Κύπρο.

«Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η Βρετανία»…διερωτάται δικαιολογημένα ο πρώην υφυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here