Ο νεοφιλελεύθερος Πισσαρίδης αναλαμβάνει τον σχεδιασμό των επενδύσεων των 32 δις από τον Μητσοτάκη…Καλή λιτότητα Έλληνα!

0
780

Οι καλύτερες δηλώσεις του…

22|03|2013 Χριστόφορος Πισσαρίδης: Να γίνει το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο.

28|11|2012 Χριστόφορος Πισσαρίδης: Μέσα σε δύο χρόνια η Ελλάδα θα αναστηθεί.

02|06|2011 Χριστόφορος Πισσαρίδης: «Μονόδρομος για την Ελλάδα η συρρίκνωση του δηµόσιου τοµέα».

Υπέρμαχος της μνημονιακής λιτότητας, διαπρύσιος πολέμιος του δημόσιου τομέα – τέλος τα χειροκροτήματα στους γιατρούς τους ΕΣΥ και φυσικά υπέρμαχος του κουρέματος των καταθέσεων στην Κύπρο, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την συγκυβέρνηση ΣΕΒ-ΛΑΟΣ για τον  βασικό στρατηγικό σχεδιασμό των επενδύσεων των 32 δις, από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που θα διατεθούν στη χώρα με τη μορφή επιδοτήσεων (22,5 δις) και χαμηλότοκων δανείων (9,5 δις).

Σύμφωνα με πληροφορίες, «ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία να κινητοποιήσει «στρατηγικά» την οικονομία και να μην αφήσει να «διανεμηθούν» τα νέα ευρωπαϊκά κονδύλια σε διάφορες «παροχές» καταναλωτικού χαρακτήρα ή την ικανοποίηση συντεχνιακών διεκδικήσεων».

Ο Πρωθυπουργός, με τους επιτελείς του στο Μαξίμου θα αναλάβει το στρατηγικό σχεδιασμό αυτού του «project» και τα Υπουργεία την υλοποίησή του.

Προς το σκοπό αυτόν φέρεται να έχει αποφασίσει να εφαρμόσει και στην οικονομία το «μοντέλο Τσιόδρα», αναθέτοντας τους σχεδιασμούς της αναπτυξιακής στρατηγικής σε ομάδα κορυφαίων Ελλήνων οικονομολόγων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με επικεφαλής το νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη, Regius Professor στο London School of Economics και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Καλή χώνεψη την νέα λιτότητα!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here