Ο Παύλος Μαρινάκης σε ρόλο…Αρχισυντάκτη αποδεικνύει γιατί οι ΡΧΣ κατατάσσουν την Ελλάδα στην 108η θέση πίσω από Μποτσουάνα και Τόγκο.

0
329

Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και του Κυβερνώντος κόμματος φροντίζουν να υπενθυμίζουν καθημερινά πόσο προσχηματικά και υποκριτικά χρησιμοποιούν και εν τέλει καπηλεύονται έννοιες όπως «Ελευθερία του Τύπου», καθώς φρόντισαν για άλλη μία φορά να καταδείξουν πώς αντιλαμβάνονται την έννοια της δημοσιογραφίας: Μόνο ως εργαλείο για τη θετική προβολή τους.

Συνεπώς, μόνο εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός πως ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, έκανε αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν οι διεθνείς οργανώσεις Τύπου εδώ και μήνες: Αντί πειστικών απαντήσεων επιχείρησε να στοχοποιήσει δημοσιογράφο του Documento για το ρεπορτάζ του ενώ παραδέχτηκε δημόσια πως υπάρχουν…«δικά τους» sites.

Το νέο «χτύπημα» σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, αυτή τη φορά από τον τηλεοπτικό «αέρα» του Kontra, όπου ο Αντώνης Ρηγόπουλος, δημοσιογράφος του Documento και του koutipandoras.gr, έδωσε το ρεπορτάζ για την έκθεση της Κομισιόν που εκθέτει την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τελειώνοντας το θέμα, ενώ έχει αποχωρήσει από τον τηλεοπτικό «αέρα», η παρουσιάστρια Αναστασία Γιάμαλη, απευθύνει τον λόγο στον εκπρόσωπο της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη, ρωτώντας εάν τον προβληματίζει η έκθεση της Κομισιόν και το κομμάτι που αναφέρεται στην προστασία των δημοσιογράφων και κάνει ξεκάθαρη αναφορά στη ρεβανσιστική στοχοποίηση των Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου.

Μποτσουάνα Ειδήσεις - Όλα τα νέα από το topics.gr

Τότε, ο Π. Μαρινάκης φρόντισε να υπενθυμίσει τους λόγους για τους οποίους η έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα κατέταξε την Ελλάδα στην 108η θέση στην Ελευθερία του Τύπου πίσω από χώρες όπως η Μποτσουάνα και το Τόγκο:

«Πάντως το ρεπορτάζ που κάνει ο συνάδερφός σας-με όλο τον σεβασμό-δεν είναι η έκθεση, είναι αυτό που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ ως έκθεση και το εμφανίζει ως ρεπορτάζ»

«Το news247 δεν είναι σάιτ δικό μας»

Εν συνεχεία, σε αυτό το κρεσέντο παραδέχτηκε πως υπάρχουν…«δικά μας» sites(!). Συγκεκριμένα είπε: «Το news247 δεν είναι ένα σάιτ δικό μας το οποίο θα πει ότι λέμε εμείς». Άρα με λίγα λόγια παραδέχεται ότι υπάρχουν ΜΜΕ τα οποία λένε ακριβώς ότι θέλει η ΝΔ…

Ευτυχώς, την τιμή της δημοσιογραφίας αποκατέστησε η Αναστασία Γιάμαλη βάζοντας στη θέση του τον Παύλο Μαρινάκη…

Με λίγα λόγια, σε λίγα λεπτά της ώρας, υπενθύμισε όλους τους λόγους για τους οποίους οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα κατέταξαν την Ελλάδα στην 108η θέση στην Ελευθερία του Τύπου παγκοσμίως, πίσω από χώρες όπως η Μποτσουάνα και το Τόγκο.

Η δήθεν ανελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ή πώς στο σπίτι του κρεµασµένου δεν µιλάµε για σχοινί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here