Ο Τσίπρας, η Περιστέρα και το τρισχαριτωμένο κοριτσάκι με το τρίγωνο.

0
576

Μια τρισχαριτωμένη μικρούλα έκλεψε την παράσταση στο Μαξίμου, την ώρα που ο πρωθυπουργός άκουγε τα κάλαντα των Χριστουγέννων από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου.

Με παιδικές φωνές πλημμύρισε το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς μαθητές του μουσικού σχολείου Αλίμου είπαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφερε στα παιδιά από ένα cd με «Το χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζηδάκι και η κ. Μπαζιάνα τους έδωσε γούρια.

Μια μικρούλα, όμως, που πήγε έτοιμη να τραγουδήσει φορώντας αγιοβασιλιάτικο σκούφο και το καλύτερο της χαμόγελο και κρατούσε στα χέρια της το παραδοσιακό τρίγωνο αρχικά στάθηκε αμήχανη.

Η κ. Μπαζιάνα, που είχε επιλέξει ένα μπορντό κρουαζέ φόρεμα -στο χρώμα που ταιριάξει στο εορταστικό πνεύμα των ημερών με ασορτί ψηλοτάκουνες γόβες πήρε τη μικρή από το χέρι και στάθηκαν και οι δύο κοντά στον πρωθυπουργό.

Σαν μια σταρ που αναδύεται η τρισχαριτωμένη μικρή τράβηξε αμέσως τόσο την προσοχή του κ. Τσίπρα, αλλά και των φωτογράφων που έσπευσαν να απαθανατίσουν τα γνήσια παιδικά της νάζια.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος άκουσε κάλαντα και από μαθητές του διαπολιτισμικού δημοτικού σχολείου Αλσούπολης με τον Αλέξη Τσίπρα να αντεύχεται «Merry Christmas» σε κάποιον από τους μικρούς μαθητές ενώ στη συνέχεια όταν έμαθε από ποιο σχολείο ήταν τα παιδιά είπε σε ένα μικρό αγόρι «κόλλα το ρε φίλε, εισ’ ωραίος»

Τα παιδιά, αφρικανικής καταγωγής στην συντριπτική τους πλειονότητα, αντάλλαξαν ευχές με τον πρωθυπουργό και τραγούδησαν τα κάλαντα αλλά και ένα κενυάτικο τραγούδι, το «Kothbiro», με στίχους στα κενυάτικα και στα ελληνικά.

Οι μικροί μαθητές πρόσφεραν στον πρωθυπουργό μία ζωγραφιά, που έγραφε:

«Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», με τον Αλέξη Τσίπρα να τους δωρίζει από ένα βιβλίο με το μυθιστόρημα της πεζογράφου Άλκης Ζέη, «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου».

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν 149 παιδιά από τη Νιγηρία, την Κένυα, τις Φιλιππίνες, τη Γεωργία, την Κίνα, την Αλβανία, το Μπαγκλαντές, τις Σεϋχέλλες, την Αιθιοπία, τη Συρία, το Πακιστάντο και το Ιράν.

Κάλαντα των Χριστουγέννων από το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αλίμου

Κάλαντα των Χριστουγέννων στο Μέγαρο Μαξίμου από το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αλίμου.

Publiée par Alexis Tsipras sur Lundi 24 décembre 2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here