Πάνος Καμμένος: Φιλική προς την Ελλάδα η διοίκηση Τραμπ.

0
240

Την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο μέσα στο 2017 και την παρέμβαση των ΗΠΑ ώστε να υπάρξει μια λύση σε σχέση με την απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συμμετάσχει ή όχι στην ελληνική διάσωση συζήτησε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος με τον ομογενή προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους.

Η συζήτηση διεξήχθη κατά τη διάρκεια δείπνου στο Blair House που παρέθεσε ο κ. Πρίμπους προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου με αφορμή την σημερινή ειδική τελετή που διοργανώνει ο Λευκός Οίκος από το 1986 για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Οι δύο άνδρες, παρουσία του Αρχιεπισκόπου, συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης και τις διαφορετικές απαιτήσεις των δανειστών.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον κ. Πρίμπους τη συνδρομή της αμερικανικής πλευράς στο ΔΝΤ ώστε να ξεκαθαρίσει το Ταμείο τη θέση του έως το επόμενο Eurogroup στις 7 Απριλίου.

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου ζήτησε να ενημερωθεί από τον κ. Καμμένο για το ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε ΔΝΤ και Ευρωπαίους εταίρους και υποσχέθηκε ότι θα το συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ.

Ο αμερικανικός παράγοντας αντιλαμβάνεται, κατά τον κ. Καμμένο, ότι υπάρχει πρόθεση από το Βερολίνο να συντηρήσει μια κατάσταση που δημιουργεί ανασφάλεια στην Ελλάδα κάτι για το οποίο δεν επιθυμούν γιατί αντιλαμβάνονται τον σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα.

Το επιτελείο του Λευκού Οίκου έθεσε θέμα επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον κάτι που χρονικά προσδιορίζεται μέσα στο 2017 και λογικά μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα στον Λευκό Οίκο στόχος θα είναι να συζητηθεί το θέμα της οικονομίας, καθώς και η αναβάθμιση και εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός Άμυνας στη συζήτηση με το επιτελείο του Ντόναλντ Τράμπ αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας και στην εμβάθυνση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ, στο ζήτημα της μετανάστευσης, των επενδύσεων και των ενεργειακών projects στην ευρύτερη περιοχή…

ΗΠΑ Συνάντηση Πάνου Καμμένου – Reince Preibus:

{videobox}LeMbP5gf6m4{/videobox}

Περισσότερα από 400 άτομα συμμετείχαν στον φετινό 30ό εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Πλην του Προέδρου Τραμπ συμμετείχαν, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο Ελληνοαμερικανός προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους και οι δύο ομογενείς σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Τζιτζίκος και Τζορτζ Σηφάκης.

Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και ο πρέσβης στην Ουάσιγκτον Χάρης Λαλάκος εκπροσώπησαν την Ελλάδα, ενώ την Κύπρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο πρέσβης Λεωνίδας Παντελίδης.

Ο Τραμπ στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου:

{videobox}o-SihC-RuTk{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here