Παγκόσμιο Είδωλο πλέον ο Μητσοτάκης: Έκανε διάγγελμα για την ακρίβεια έχοντας κηροπήγια των 20.000 ευρώ στο πλάι της βιβλιοθήκης

0
303

ΠΟΙΟΣ ήταν ο συμβολισμός που κρύβουν τα πανάκριβα κηροπήγια;;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει πολλές φορές πως δεν κάνει τίποτα τυχαία, το αντίθετο μάλιστα, έχει ένα στρατό ειδικών που τον συμβουλεύουν ώστε να παίρνει τις σωστές αποφάσεις αλλά και να του οργανώνουν τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Μάλιστα προσέχει παρά πολύ και τον χώρο στον όποιο κινείται και κυρίως την διακόσμηση του. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που έχει το κορυφαίο σύμβολο του Φενγκ σουι για την κακοτυχία στο γραφείο του στο Μαξίμου, τα περίφημα βατραχάκια.

Έτσι και στο σπίτι του από όπου βγήκε στον αέρα το χθεσινό διάγγελμα οι τηλεθεατές ή μάλλον οι κακεντρεχείς του twitter πρόσεξαν ένα σετ από πανάκριβα κηροπήγια που υπήρχαν στο πάλι της βιβλιοθήκης πίσω από τον πρωθυπουργό γράφοντας τσουνάμι ολόκληρο πικρόχολων σχολίων, μέσα στην άγνοια τους για τον πραγματικό συμβολισμό τους, καθώς δεν τοποθετήθηκαν εκεί τυχαία.

Είμαστε σε θέση να σας αποκαλύψουμε τον συμβολισμό που κρύβουν τα κηροπήγια παρόλο που η αποκάλυψη του μπορεί να προκαλέσει ακόμη και διεθνή διπλωματικό επεισόδιο με τους Γάλλους…καθώς δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο να διασύρεται ο Πρωθυπουργός για δυο κηροπήγια των 20.000 ευρώ!

Το διάγγελμα για την ακρίβεια του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα Οι Άθλιοι (Les Misérables) (1862) του Γάλλου συγγραφέα Βίκτωρος Ουγκώ που αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα μυθιστορήματα του δεκάτου ενάτου αιώνα.

Οι Άθλιοι πληροφορίες για την ταινία - Athinorama.gr

Το έργο εστιάζει στις προσπάθειες του πρωταγωνιστή Γιάννη Αγιάννη, ενός πρώην καταδίκου, ο οποίος προσπαθεί να επανεντάξει τον εαυτό του στην κοινωνία, και επιπλέον μελετά την επίδραση των πράξεων του ήρωα για χάρη της κοινωνικής αναγνώρισης.

Βρισκόμαστε στο έτος 1815 στην Τουλόν και ο Γιάννης Αγιάννης, που είχε φυλακιστεί επειδή είχε κλέψει για να φάει, αποφυλακίζεται σε ηλικία 46 χρόνων. Ωστόσο είναι αναγκασμένος να κουβαλάει ένα κίτρινο αποφυλακιστήριο, το οποίο τον σημαδεύει σαν κατάδικο.

Αντιμετωπίζοντας την απόρριψη των πανδοχέων, που δεν θέλουν να φιλοξενήσουν έναν κατάδικο, αναγκάζεται να κοιμηθεί στο δρόμο. Μόνο ο επίσκοπος Μυριήλ τον περιμαζεύει και του παρέχει στέγη. Μετά ο Γιάννης Αγιάννης φεύγει από το σπίτι του επισκόπου, κλέβοντας τα ασημένια καντηλέρια του.

Συλλαμβάνεται, αλλά ο επίσκοπος τον γλιτώνει, λέγοντας ότι ο ίδιος του είχε δωρίσει τα ασημικά και του δίνει μάλιστα και δύο κηροπήγια. Στη συνέχεια του λέει ότι πρέπει να είναι πλέον τίμιος και να κάνει καλές πράξεις για τους άλλους.

Ο Μητσοτάκης λοιπόν χρησιμοποίησε τα κηροπήγια στο ντεκόρ θέλοντας να μας παροτρύνει σαν κοινωνία να δούμε την κατάντια μας, που η ζωή μας πλέον εξελίσσεται σαν αυτή των Άθλιων στο βιβλίο του Ουγκώ.

Και τα κηροπηγια αποτελούν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις παροχές που ανακοινώνει ο πρωθυπουργός σαν καλός επίσκοπος στους Αγιαννηδες της χώρας. Οι συμβολισμοί ειναι ξεκάθαροι.

Υ.Γ. Στα πλαίσια της κεντρικής ιστορίας, ο Ουγκώ γεμίζει αρκετές σελίδες με τις σκέψεις του σχετικά με τη θρησκεία, την πολιτική και την κοινωνία, περιλαμβάνοντας τρεις εκτεταμένες παρεκβάσεις:

-Μία συζήτηση για τις θρησκευτικές αρχές,

-Μια άλλη για την αργκό, 

-Καθώς και την γνωστή επική εξιστόρηση της μάχης του Βατερλό!κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό.

Υ.Γ.1. Για άλλη μια φορά ο ΣΚΑΙ και ο Πορτοσάλτε πρωτοτύπησαν σχολιάζοντας το περίφημο διάγγελμα του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο γνωστό μετερίζι από το οποίο δίνει τις μάχες του βρέθηκε και σήμερα ο Άρης Πορτοσάλτε κάνοντας τον Ελληνικό λαό να νιώσει περηφάνια για τον ηγέτη του που είναι πιο ανθρώπινος με τα γένια ολίγων ημερών.

Υ.Γ.2. Νέο «χαστούκι» Κύρτσου σε Μητσοτάκη: «Είναι λαϊκιστής με καλοραμμένο κοστούμι».

Την πιο σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο Eυρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή το χθεσινό του διάγγελμα που προκάλεσε οργή στους πολίτες και στην αντιπολίτευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here