ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.

0
277

Πλήθος πιστών κατέκλυσε την Πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 κατά τη συνάντηση των Επιταφίων των Ιερών Ναών, Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεφαλαρίου και Αγίου Γεωργίου Κηφισιάς.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα του Δήμου μας που αναβίωσε το 2016 επέστρεψε μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Χιλιάδες πιστοί, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος και Δημοτικοί Σύμβουλοι  με κεριά αναμμένα στα χέρια ακολούθησαν τις πομπές των τριών Επιταφίων που συναντήθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Στη διαδρομή από το Μητροπολιτικό Ναό  Αγίου Δημητρίου η Φιλαρμονική «Ανδρέας Κατεβαίνης» του Δήμου Κηφισιάς έπαιζε πένθιμα εμβατήρια, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Φίλιππου Χίου.

Τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κεφαλαρίου, σήκωσαν στους ώμους τους οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Διασώστες. Τον Επιτάφιο του Αγίου Γεωργίου Κηφισιάς συνόδευαν νεαρά κορίτσια και παιδιά που τον έραναν με άνθη της Άνοιξης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος τόνισε πως μόνο η ειρήνη και η ενότητα μπορούν να μας γλιτώσουν από τις δυσκολίες που βιώνουμε και επεσήμανε την ανάγκη για φωτισμένους ηγέτες.

Ευλόγησε τις ορθόδοξες μητέρες με τα παιδιά τους από την Ουκρανία που φιλοξενούνται στο Ζάννειο Ίδρυμα με πρωτοβουλία του Δήμου μας και ακολούθησαν το φετινό τελετουργικό στη χώρα μας.

Πιο νωρίς πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ναό  Αγίου Δημητρίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου  και παρουσία του Δημάρχου Κηφισιάς, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και πιστών.

Τη συνάντηση των Επιταφίων στην Πλατεία Πλατάνου συντόνισε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος  Δημοσίων Σχέσεων κα Ζέτη Κασιμάτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here