ΠΛΗΡΗΣ Ενεργειακή Ομηρία Ελλάδας και ΕΕ από Τουρκία-Ρ.Τ. Ερντογάν: «Αν θέλετε Φ.Α. θα το παίρνετε μόνο από εμάς»

0
220

Αυτό κατάφεραν οι ανεπαρκείς Ελληνικές πολιτικές ηγεσίες του 2010-2022.

Την οριστικοποίηση της μεταφοράς του Ρωσικού Φυσικού Αερίου από τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 αλλά και ότι έχει απομείνει από τους αγωγούς της Ουκρανίας, μέσω της Τουρκίας πλέον ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν.

Η εξέλιξη είναι κοσμοϊστορικής σημασίας καθώς η Τουρκία παίρνει τα μοναδικά «κλειδιά» του Ρωσικού Φ.Α. για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη!

Οι λοιπές ποσότητες του Αμερικανικού LNG και του Αζερικού Φυσικού Αερίου ούτε για «ζήτω»! Μόλις και μετά βίας καλύπτεται το 25% των αναγκών μας σε Φυσικό Αέριο με τιμές μέχρι και 6πλάσιες από τις προϋπάρχουσες.

Αυτός είναι το αποτέλεσμα της Εγκληματικής Πολιτικής των Ελληνικών Κυβερνήσεων μετά τον Κ. Καραμανλή από το 2010 έως σήμερα.

Από εκρήξεις έκλεισε ο αγωγός Nord Stream, νέο άλμα της τιμής του αερίου | Business Daily

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ κατάφεραν το σύνολο του Ρωσικού Φυσικού Αερίου για την Ευρώπη να περνάει μέσα από την Τουρκία και να αντικαταστήσει τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2.

Αυτό είναι τεράστια στρατηγική ήττα της Ελλάδας η οποία έρχεται σε ακολουθία του εγκλήματος του South Stream.

Σε ομιλία του προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, του AKP, στο Τουρκικό Κοινοβούλιο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν είπε ότι όχι μόνο η Τουρκία θα γίνει «κόμβος» αλλά και ότι η Ευρώπη θα μπει στη διαδικασία να προμηθευτεί από εκεί το Ρωσικό Φυσικό Αέριο, τονίζοντας πως το είπε και ο Β. Πούτιν.

Δίνοντας συνέχεια στα όσα ανακοινώθηκαν μετά την τελευταία συνάντησή τους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι συμφώνησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να δημιουργήσουν ένα κόμβο Φυσικού Αερίου στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως ο Β. Πούτιν του είπε πως «η Ευρώπη μπορεί να παίρνει το αέριό της από την Τουρκία».

«Η Τουρκία θα γίνει ένας κόμβος και για το Φυσικό Αέριο. Στην τελευταία συνάντησή μας, συμφωνήσαμε με τον Πούτιν για το θέμα αυτό. Θα δημιουργήσουμε ένα κόμβο εδώ με Τουρκικό αέριο που έρχεται από τη Ρωσία»… δήλωσε ο χαρακτηριστικά Τούρκος Πρόεδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here