Προφυλακίστηκε στις Βρυξέλλες η Εύα Καϊλή μετά την κατάθεσή της.

0
246

-Συντριπτικά τα στοιχεία εναντίον της…

-Διεθνής εξευτελισμός της Ελλάδας…

Την προφυλάκιση της Eυρωβουλευτού Εύας Καϊλή για την υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ αποφάσισαν οι Βελγικές αρχές.

Κατ’ αυτό τον τρόπο μετατράπηκε σε κανονική σύλληψη η τυπική προσαγωγή της- ουσιαστικά σύλληψη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Η Ευρωβουλευτής είναι, Σύμφωνα με Πληροφορίες, ανάμεσα στα τέσσερα άτομα, που συνελήφθησαν για εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η Ε. Καϊλή θα διανυκτερεύσει στις φυλακές των Βρυξελλών μέχρι οδηγηθεί στον ανακριτή, κάτι που πρέπει να γίνει εντός 48 ωρών.

Ο δικαστής, στη συνέχεια, θα κρίνει αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη υπό όρους μέχρι τη δίκη. Στο Βέλγιο ο θεσμός της προφυλάκισης είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που ισχύει στην Ελλάδα.

Στο Βέλγιο οι προφυλακίσεις αποφασίζονται με βάσει το κριτήριο της πιθανής φυγής από τη χώρα και όχι της πιθανότητας επανάληψης του εγκλήματος, κάτι που είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό στην περίπτωσή της, καθώς είναι πολίτης ξένου κράτους και είναι πολύ πιθανή η απόδρασή της από το Βέλγιο έστω κι αν είναι Ευρωβουλευτής.

Με βαρύ κατηγορητήριο η Εύα Καϊλή: Εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος

Η απόφαση των Βελγικών Αρχών προκαλεί θύελλα στις Βρυξέλλες, καθώς θεωρείται το Μεγαλύτερο Σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών.

Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από υποψίες ότι το Κατάρ δωροδόκησε αξιωματούχους είτε με χρήματα, είτε με σημαντικά δώρα, προκειμένου να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανείς δεν ξέρει τι άλλο θα αποκαλυφθεί.

Οι Βελγικές Αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι χθες το βράδυ έγινε έρευνα και στο σπίτι και δεύτερου Ευρωβουλευτή για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τη Βελγική Le Soir, πρόκειται για τον Βέλγο Ευρωβουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών, Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος και συνελήφθη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εισαγγελίας

Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο «Μεγάλης έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία» για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε Πολιτικές ή και Στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθερα από τον ανακριτή.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα.

Οι Βελγικές Αρχές αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες, ενώ θα υπάρξουν συνεχείς ανακοινώσεις.

Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις μέσω δελτίων τύπου.

Υ.Γ. Le Soir: Ελεύθερος ο πατέρας της Εύας Καϊλή-Στη φυλακή ο σύντροφός της!

Le Soir

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here