Σπέτσες: Ευχαριστεί τους λιμενικούς που έσωσαν προσωρινά τον ξιφία από τους ψαράδες.

0
778

Στις 25 Μαρτίου στις 09:30 το πρωί ένας ξιφίας εμφανίστηκε να κολυμπάει στο λιμάνι των Σπετσών παράλληλα με τον δρόμο που σε λίγο θα γινόταν η παρέλαση.

Η κ. Μαρία Μυρογιάννη που επικοινώνησε με το www.zoosos.gr μας εξήγησε πως οι ντόπιοι άρχισαν να προσπαθούν να ψαρέψουν το μεγαλόσωμο ψάρι και πως χάρη στο ενδιαφέρον των ανδρών του Λιμενικού ο ξιφίας κατάφερε να διαφύγει ασφαλής και άθικτος.

«Άνδρες, ντόπιοι επιχείρησαν να ψαρέψουν τον ξιφία από τα βράχια. Κάλεσα τις αρχές και ήρθαν αμέσως άντρες του Λιμενικού Σώματος. Τους ενημέρωσαν πως απαιτείται ειδική άδεια για αλίευση πελαγίσιων ψαριών και τους έδιωξαν.

Για τις επόμενες ώρες φρόντιζαν για τη τήρηση του νόμου με περιπολίες. Ένα κοριτσάκι με πλησίασε και με ρώτησε αναστατωμένο με το χέρι στη καρδιά της. «Κυρία, θα τον σώσουν τον ξιφία οι λιμενικοί;».

Με πολλή χαρά θα ήθελα να μάθει πως το ψάρι στις 13:30 κολύμπησε προς τα ανοιχτά……του δώσαμε το χρόνο να προσανατολιστεί η και να ξεκουραστεί…..και σώθηκε. 

Ευχαριστώ πολύ τη προσωπικό του λιμενικού που εκτελούσε υπηρεσία εκείνη τη μέρα και που τόσο σεμνά δε θέλουν να αναφέρω ονόματα του. Η συνεργασία πολιτών και αρχών έχει πάντα αποτελέσματα»……επισημαίνει η κ. Μυρογιάννη.

{videobox}4m9GK6HTnjc{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here