ΚΟΛΑΦΟΣ για την Κυβέρνηση τα Συγκλονιστικά Ντοκιμαντέρ για τις πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια: «Μας εκδίωξαν από τα χωριά μας και άφησαν να καούν 520.000 στρέμματα»!…

0
429

Μαρτυρίες των κατοίκων που προδίδουν την Κυβερνητική Αδιαφορία σε όλο της το μεγαλείο!…

Ένα Συγκλονιστικό Ντοκιμαντέρ για το πώς κάηκε η Βόρεια Εύβοια το περασμένο καλοκαίρι ή σύμφωνα με τα όσα περιγράφουν οι κάτοικοι του νησιού για το πως την άφησαν να καεί, δημιουργήθηκε δια χειρός των Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννη Λαζάρου.

«Δάση, ζώα, χωριά, καλλιέργειες, κόποι μιας ζωής αφέθηκαν στην τύχη τους και έγιναν στάχτη από μία κυβέρνηση η οποία εκδίωξε τους κατοίκους από τα χωρία τους, ενώ ουδέποτε φρόντισε για τον προστασία των δασών ή την πυρόσβεση»… περιγράφουν οι συντελεστές, στο κείμενο που συνοδεύει το ντοκιμαντέρ «ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ».

Οι μαρτυρίες των κατοίκων της Εύβοιας που είδαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται αλλά και την αδιαφορία που έδειξε το Κράτος, αποτελούν γροθιά στο στομάχι.

«Εκεί είναι η φωτιά μην κάθεσαι εδώ» λέω στον πυροσβέστη και μου απαντά «γιατί να πάω αυτά θεωρούνται καμένα;»περιγράφει ένας από τους κατοίκους του νησιού.

«Τον ακούμε να μιλάει στον ασύρματο και να λέει δεν με αφήνουν οι πολίτες να φύγω. Και του λέει πες τους ότι δεν έχεις νερό. Εμείς είχαμε ανοιχτή την πόρτα και ακούγαμε»…λέει ένας άλλο.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ «ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ»,  μια ώρα και είκοσι λεπτά με μαρτυρίες και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πώς μια φωτιά που θα μπορούσε να περιοριστεί έγκαιρα, κατάφερε με μηδενικό άνεμο και «εντολές μη διακινδύνευσης» (που ισοδυναμεί με εντολές μη παρέμβασης), να κατακάψει περισσότερα από 520 χιλιάδες στρέμματα γης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here