Συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνου Σκουρλέτη, στον «Alpha 98.9».

0
272

Πολύ πιθανό να συρθεί σε εκλογές στις αρχές του καλοκαιριού ο κ. Μητσοτάκης…

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση μπορεί να συρθεί στις εκλογές ακόμη στις αρχές του καλοκαιριού, σε μια προσπάθεια ανακοπής της φθίνουσας απήχησής της και κάτω από το βάρος της αποτυχίας της να διαχειριστεί την πανδημία, την ακρίβεια και όλα τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, έκανε ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Ρ/Σ «Alpha 98.9», στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή. 

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

Η πραγματικότητα μπορεί να επιβάλει στην κυβέρνηση τον χρόνο των εκλογών

  • «Θεωρώ ότι η ΝΔ είναι πολύ πιθανό να συρθεί σε εκλογές μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Κρατήστε το αυτό, να συρθεί σε εκλογές. Βλέποντας ότι μήνα με το μήνα χάνει ποσοστά της τάξης της μισής εκατοστιαίας μονάδας και δεν μπορεί να αναστρέψει αυτή την κατάσταση. Βλέποντας την ακρίβεια να θερίζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ στην πανδημία απέτυχε, όπως και σε άλλα πεδία διαχείρισης, θεωρώ ότι θα κοιτάξει να σταματήσει αυτή την κατάσταση προσφεύγοντας σε εκλογές».
  • «Η αξιοπιστία και η δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει στην κυβέρνηση θα κριθεί από το κατά πόσο θα παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο προγραμματικών δεσμεύσεων, όχι γενικών αναφορών, καλές είναι οι γενικές αναφορές, καλή είναι η ανάλυση, αλλά πρέπει να καταλήγει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στην κοινωνία, έτσι ώστε αυτή να καταλάβει και ποιες είναι οι διαφορές».

Οι πολλαπλές κρίσεις που βιώνουμε αναδεικνύουν την ανάγκη ισχυρών δημόσιων πολιτικών

  • «Τι μας έδειξε η υπόθεση της πανδημίας; Ότι πρέπει να έχουμε ισχυρές δημόσιες πολιτικές στον χώρο της υγείας, διότι αλλιώς δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Δεύτερον, τι μας δείχνει η υπόθεση της κλιματικής κρίσης; Ότι πρέπει να έχουμε και σχέδιο για να την αντιμετωπίσουμε, αλλά και συνεννόηση έτσι ώστε να μπορέσουμε να αναστρέψουμε την καταστροφή του πλανήτη, όχι θέτοντας τα κέρδη πάνω από το κλίμα και από τις ανάγκες των πολιτών, των σημερινών αλλά και των επόμενων γενιών πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη. Αυτό θέλει ισχυρές δημόσιες παρεμβάσεις. Δεν ισχύει το ίδιο για τον τομέα της παιδείας; Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτελικό κράτος – όχι όπως το εννοεί η ΝΔ, είδαμε πως λειτούργησε αυτό – το οποίο ουσιαστικά θα αρκείται μόνο στα θέματα της Αστυνομίας και της Άμυνας και θα κάνει τον “τροχονόμο” για αναθέσεις δουλειών από εδώ κι από εκεί. Πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός και μοντέλο ανάπτυξης. Να, τώρα συζητάμε για το Ταμείο Ανάκαμψης. Που θα πάνε, λοιπόν, αυτά τα χρήματα; Είναι 32 δισεκατομμύρια».
  • «Στις τράπεζες, θα πρέπει το Δημόσιο, εκεί που έχει αυξημένη συμμετοχή στη μετοχική σύνθεση, να διεκδικήσει την πλειοψηφία του ΔΣ και να ασκήσει μία πολιτική, στο πλαίσιο του τραπεζικού συστήματος, έτσι ώστε να διαμορφώσει με τον όγκο και την βαρύτητα, πχ της Εθνικής Τράπεζας, τους κανόνες του παιχνιδιού; Μπορούν, με άλλα λόγια, να αποκλείονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να πηγαίνουν τα δάνεια μόνο στους λίγους και να επανέρχονται ως καταθέσεις; Ε, δεν γίνεται αυτό το πράγμα, έχει “στεγνώσει” όλη η αγορά». 

Η εμπειρία με την Αττική Οδό επιβεβαιώνει ότι τα δίκτυα δεν μπορούν να είναι πεδίο κερδοσκοπίας

  • «Υπάρχει μία διάσταση που αξίζει να την υπενθυμίζουμε. Όταν μιλάμε για τα δίκτυα της χώρας, είτε αυτά είναι της ύδρευσης είτε αυτά είναι της ενέργειας, είτε αυτά είναι τα οδικά, πρέπει να τα διαχειρίζονται κοινωνικοί ή δημόσιοι φορείς, δεν μπορούν να είναι πεδίο κερδοσκοπίας.

Αναφορικά με το συνέδριο του κόμματος

Η συνέχεια της συνέντευξη εδώ: 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here