Τζένη Κόλια-Καζάκου.

0
231

Έγινε γνωστή ως δεύτερη σύζυγος του Κώστα Καζάκου, εξαίρετη ηθοποιός επίσης, που αφοσιώθηκε στην οικογένειά της μετά το γάμο τους και του χάρισε τρία παιδιά.

Σπιρτόζα, χαριτωμένη και χαρισματική πρωταγωνιστεί την εποχή αυτή, κάθε Σάββατο 18.30 21.30 και Κυριακή 20.30, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη με την ομάδα Κρακ στο έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Το μέλλον είναι στα αυγά», που αποτελείται από τρία μονόπρακτα του συγγραφέα του παραλόγου – από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του είδους – ο οποίος θεωρείται από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους της διανόησης.

Στα έργα του, διακωμωδεί τις πιο κοινότοπες καταστάσεις, ενώ απεικονίζει τη μοναξιά του ανθρώπου και την ασημαντότητα της ύπαρξής του. 

Την πρωταγωνίστρια Τζένη Κόλλια – Καζάκου έχουμε σήμερα μαζί μας:

Πείτε μας για την επιθυμία σας να γίνετε ηθοποιός. Από μικρή το είχατε κατά νου;

«Ίσως και να το είχα, αλλά δεν το είχα συνειδητοποιήσει».

Μιλήστε μας λίγο για τη σχέση σας με το σύζυγό σας. Μια δυνατή προσωπικότητα, ένας ολοκληρωμένος και καταξιωμένος καλλιτέχνης, δεν ήταν δύσκολο να προσαρμοστείτε, δεν νιώθατε δέος;

«Δεν το είδα ποτέ έτσι ,σαφώς υπήρχε και υπάρχει θαυμασμός κι εκτίμηση αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από ότι φαντάζεται κανείς και αυτή είναι η μαγεία σε μια σχέση…..»

Είστε μια ευτυχισμένη οικογένεια , είστε αρκετά χρόνια μαζί, κι έχετε και το ίδιο επάγγελμα. Ποιο είναι τελικά το μυστικό μιας επιτυχημένης σχέσης σε ένα ανδρόγυνο;

«Δεν υπάρχουν μυστικά και συνταγές…Είμαστε καλά σε μια σχέση όσο θέλουμε εμείς.. κάποιες έχουν απλά μεγαλύτερη διάρκεια.»

Τι θαυμάζετε περισσότερο στο σύζυγό σας;

«Την ικανότητα του να ζει τα πράγματα σαν να είναι η πρώτη φορα.Αυτο είναι σπάνιο προσόν για ένα καλλιτέχνη και γενικά για την ζωή….Πάντως αλληλοθαυμαζόμαστε εν γένει, γι αυτό και είμαστε 21 χρόνια τώρα μαζί».

Πως είναι η Τζένη σαν μαμά; Αυστηρή, φιλική;

«Προσπαθώ να ακούω τα παιδιά μου. Τα θέλω τους και κυρίως να μπαίνω στην θέση τους. Τους έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη και εκτίμηση… ίσως αυτό με κάνει να έχω μια πιο φιλική σχέση μαζί τους. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι μου αρέσουν πολύ σαν παιδιά….»

Τα παιδιά σας σάς κρίνουν σαν ηθοποιό;

«Ε, είμαι η μαμά τους και πάντα τους αρέσω….»

Το μότο σας στη ζωή ποιο είναι;

«Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο, αλλά ξέρω ότι το χιούμορ σώζει. Α! Τώρα τελευταία άκουσα αυτό – ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟ! Το βρήκα εξαιρετικά ευφυές…»

Πιστεύετε στην τύχη ή την σκληρή δουλειά;

«Να σας πω. Πιστεύω πως «Συν Αθηνά και χείρα κινεί». 

Ένας ρόλος που θα θέλατε να υποδυθείτε;

«Δεν έχω σκεφτεί. Νομίζω ότι θέλω αυτόν που υποδύομαι κάθε φορά. Εξ άλλου κάθε φορά νομίζεις ότι αυτό που κάνεις είναι σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο. Έτσι προχωράς στο επόμενο»

Ο πιο αγαπημένος κι ο πιο δύσκολος από τους ρόλους που έχετε παίξει;

«Όλοι αγαπημένοι και όλοι δύσκολοι.»

Ποια αρετή πρέπει να έχει ένας καλλιτέχνης;

«Υπομονή και προσωπικότητα, τα οποία αποκτώνται με προσωπική δουλειά μόνο. Ο ηθοποιός δεν πρέπει να είναι έρμαιο των καταστάσεων , πρέπει να διεκδικεί, να απαιτεί και να υπερασπίζεται την δουλειά του.

Αυτό όμως πρέπει να γίνεται με κριτική σκέψη και σεβασμό στον άλλον ,δεν είναι εύκολο αλλά όταν το έχεις στο μυαλό σου πολλά δυσάρεστα μπορεί να αποφευχθούν.»

Θα μπορούσατε να αποχωριστείτε τη σκηνή;

«Εξαρτάται για ποιο λόγο θα το έκανα αυτό. Ευχής έργον θα ήταν η ζωή να μην μας κάνει δυσάρεστες εκπλήξεις…»

Μια συμβουλή σε έναν νέο ηθοποιό;

«Οι συμβουλές απαγορεύονται στους καλλιτέχνες. Και το λεω αυτό γιατί οι καλλιτέχνες όσο ευαίσθητοι μπορεί να είναι από τη μια, άλλο τόσο δύσκολοι και περίπλοκοι μπορεί να είναι από την άλλη.

Αν δεν υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης, κατά την γνώμη μου αυτά πρέπει να αποφεύγονται γιατί σίγουρα θα εμπλακείς σε δύσκολα μονοπάτια ,γι αυτό μπορείς να λες ότι θες με μια δόση χιούμορ.»

Ανεβάζετε μια νέα παράσταση στην οποία συμμετέχετε. Μιλήστε μας για το έργο και το ρόλο σας….

«Ναι στο θέατρο Τζένη Καρέζη θα παιχτούν 3 μονόπρακτα του Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη, ένα εκ των οποίων είναι άπαιχτο. Είναι τα: «Το μέλλον είναι στα αυγά», «Ιάκωβος ή Υποταγή» και «Νεαρή κόρη της παντρειάς».

Ο Ιονέσκο είναι ένας διαχρονικός συγγραφέας, επίκαιρος καυστικός και απόλυτα χρήσιμος για τον σημερινό θεατή. Μέσα από το κωμικό στοιχείο καταφέρνει και αναδεικνύει την τραγικότητα της πραγματικότητας.

Εγώ, υποδύομαι την κόρη του Ιάκωβου την Ιακωβίνα, για μένα το θέατρο του παραλόγου είναι θέατρο συνόλου και αυτό μου αρέσει και με εκφράζει στο θέατρο.

Όση έκταση και αν έχει ένας ρόλος που παίζεις, ο ηθοποιός καλείται να δώσει τον καλύτερο εαυτό του και μόνο έτσι μπορεί να είναι επιτυχημένη μια παράσταση, η Ιακωβίνα έχει όλα αυτά τα στοιχεία σαν ρόλος που με ιντριγκάρουν παρόλο που είναι πλήρως ενταγμένη στο σύστημα.

Ο Ιονέσκο μέσα από το παράλογο έχει την ευφυΐα να απελευθερώνει όλους τους ήρωες του.»

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here