Το Βυτιοφόρο του Κακλαμάνη!…του Νίκου Μωραΐτη.

0
240

Δε θα σταθώ – όπως έκαναν άλλοι – στην εικόνα του πρώην Προέδρου της Βουλής, γιατί το γήρας είναι κάτι που μας περιμένει όλους, αν έχουμε την τύχη να φτάσουμε στα χρόνια του.

Θα σταθώ όμως στα λόγια του Απόστολου Κακλαμάνη. Πέρασε, λέει, ένα βυτιοφόρο, μάζεψε τα σκουπίδια του ΠΑΣΟΚ, τα έριξε στη «χωματερή» του ΣΥΡΙΖΑ και…καθάρισε το κόμμα.

Κι όλα αυτά τα λέει την ώρα που το πιο επιτήδειο κλεφτό-σημιταριό έχει εγκατασταθεί στο Μαξίμου και προσφέρει το δικό του know how στο παραδοσιακό μητσοτακικό εγχειρίδιο του «πώς να ληστέψετε μια χώρα» ή, αν προτιμάτε, «πώς να αποκτήσετε αμύθητη περιουσία με τον μισθό του βουλευτή».

Ο Κακλαμάνης αποκαλεί «σκουπίδια» το 30% των πολιτών που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι είδε εκεί να μεταφέρονται τα στοιχήματα της κοινωνικής δικαιοσύνης και μιας καλύτερης ζωής.

Αλλά στο ΠΑΣΟΚ που έγινε ΚΙΝΑΛ λόγω ΑΦΜ και ξανάγινε ΠΑΣΟΚ χωρίς τα χρέη του, σε αυτό το απτό πολιτικό παράδειγμα της οργουελικής φάρμας των ζώων, σε αυτό το κίνημα που κατέληξε εταιρεία διεφθαρμένων, έφυγαν τα, κατά Κακλαμάνη, «λύματα» και έμειναν οι «καθαροί»:

-Ο Αρχιερέας της διαπλοκής Σημίτης,

-Ο Ορισμός της διαφθοράς Βενιζέλος,

-Ο Ακροδεξιός Λοβέρδος,

-Ο Καταστροφέας ΓΑΠ και

-Το πολιτικό τους τέκνο, ο Ανδρουλάκης…

Απόστολος Κακλαμάνης: «Ο,τι άχρηστο είχαμε στο ΠΑΣΟΚ, ήρθε το βυτιοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ και το μάζεψε» - 20/20 Magazine

Προσωπικά, έχω αποβάλει από τη ζωή μου όλο αυτό το ζοφερό πολιτικό χθες. Όπως και οι Έλληνες. Το μόνο ερώτημα που με αφορά είναι το εξής: Με αυτή την πολιτική μαφία θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ «Προοδευτική Κυβέρνηση»;

Ο Τσίπρας, όσο ωριμάζει και ενηλικιώνεται πολιτικά, φαντασιώνεται έναν υγιή πολιτικό κόσμο συνεννόησης και συνεργασίας. «Πώς το κάνουν οι Γερμανοί, οι Δανοί, οι Ισπανοί, έτσι θα το κάνουμε κι εμείς».

Αυτό που δε θέλει να παραδεχτεί (ακόμα) είναι ότι εδώ στην Ελλάδα το Πολιτικό Τοπίο δε θυμίζει σε τίποτα Ευρώπη.

Οι πιθανοί «προοδευτικοί» εταίροι είναι:

-Ένα πολιτικό απολίθωμα που τον μισεί περισσότερο από τη ΝΔ,

-Ένας ημιπαράφρων εγωμανής και – last but not least,

-Ένα αδίστακτο κουφάρι λαμόγιων που έφαγε τα πάντα και το μόνο που ελπίζει είναι να ξανά-φάει.

Ελπίζω πως εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είδαν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Την παρέλαση βρικολάκων. Την εαρινή σύναξη των λαμόγιων, που έχουν το θράσος να μιλούν και για… βυτιοφόρα.

Ελπίζω πως είδαν και κατάλαβαν ότι η μόνη λύση για πραγματικά Προοδευτική Κυβέρνηση είναι: Δεύτερες εκλογές και αυτοδυναμία.

Κοινώς, κάνω έκκληση: Μη μας φορτώσετε τους σκελετούς της Ιστορίας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Απόστολος Κακλαμάνης: Ότι άχρηστο είχαμε στο ΠΑΣΟΚ, ήρθε το βυτιοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ και το μάζεψε.

Αρχική - new Deal

 

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «η επιστροφή στα σύμβολα και τον τίτλο δεν σημαίνει αναπαλαίωση» και πρόσθεσε με νόημα για τα στελέχη που αποχώρησαν την τελευταία δεκαετία:

«Ήρθε το βυτιοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ και το ξεκαθάρισε. Κάθε σπίτι έχει τον απόπατό του» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επιχειρώντας να δώσει εξήγηση για τους λόγους που αποχώρησαν τα-πρώην πλέον-στελέχη του κόμματος, τα συνέκρινε με «ποντίκια» που δεν είχαν λόγο παραμονής στο ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που είχε πάψει να είναι κόμμα εξουσίας.

«Τα ποντίκια φεύγουν από το καράβι όταν τελειώνει το τυρί»…είπε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Κακλαμάνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here