Το Ελληνικό ΥΠΕΞ συγχαίρει την Άγκυρα για τον…Σφαγέα Κεμάλ εκατό χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή!

0
206

Συγχαρητήρια για την Δημοκρατία σας (του Κεμάλ)…

Με μία αδιανόητη ανάρτησή του στο Twitter το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών συγχαίρει τον «Λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας» για την «Ημέρας της Δημοκρατίας», δηλαδή το ΥΠΕΞ συγχαίρει την Άγκυρα για τον σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ και μάλιστα στην μαύρη επέτειο των εκατό ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή!

«Συγχαίρουμε τον λαό και την Κυβέρνηση της Τουρκίας με την ευκαιρία της Ημέρας της Δημοκρατίας τους»…αναφέρεται στην ανάρτηση…

-Turkey did not congratulate Greece on the Greek National Day on October 28, and violates our Greek sovereignty and we congratulate those who question our sovereignty. How shameful this is a scandal.

-According to information from the Greek General Staff of National Defense, the air forces of Turkey carried out a total of 14 violations of the Greek national airspace today, on October 28, three unmanned UAVs also participated.

Η Καταστροφή της Σμύρνης | LiFO

Η «Ημέρας της Δημοκρατίας» είναι Εθνική Εορτή της Τουρκίας στην οποία τιμάται η ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας, στις 29 Οκτωβρίου 1923, περίπου ένα χρόνο μετά την καταστροφή της Σμύρνης και τις σφαγές των Ελληνικών πληθυσμών από τους Νεότουρκους του Κεμάλ.

14 Σεπτεμβρίου: Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας και Ημέρα Εθνικής μνήμης - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Ο Τουρκικός Πόλεμος της Ανεξαρτησίας οδήγησε στην πτώση και έπειτα κατάργηση του Σουλτανάτου και την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης στις 24 Ιουλίου 1923.

Η καταστροφή της Σμύρνης

Έκτοτε το Τοπικό Κοινοβούλιο ανακήρυξε την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας στις 29 Οκτωβρίου 1923 και ο Μουσταφά Κεμάλ, ηγέτης του Αυτοαποκαλούμενου Τουρκικού Εθνικοαπελευθερωτικού Πολέμου, εξελέγη πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here